Onsdag 16 Jun
Stockholm

"Affärsmän" smet från nota – hoppade från 55:e våningen

De fyra männen hade gömt fallskärmarna under sina kostymer.
1 av 3
De fyra männen hade gömt fallskärmarna under sina kostymer. Foto: FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE
Männen lyckades klättra över det höga glasstaketet som omger utkiksplatsen.
2 av 3
Männen lyckades klättra över det höga glasstaketet som omger utkiksplatsen. Foto: FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE
Rialto Towers är 243 meter högt.
3 av 3
Rialto Towers är 243 meter högt. Foto: FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE

Fyra män klädda i kostym beställde in drinkar från en skybar i Rialto Towers. Men när notan skulle betalas hoppade de fallskärm från den 243 meter höga byggnaden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Vad är basejumping?

Basejumping är en av världens farligaste sporter. Sporten går ut på att man hoppar fallskärm från objekt med markkontakt, till exempel skyskrapor, master och broar. Eftersom fallet blir kortare än vid vanlig fallskärmshoppning används oftast ingen reservskärm, eftersom det ändå inte skulle vara till någon hjälp.

Fyra så kallade basejumpers stod i tisdags för en spektakulär stuntkupp i Melbourne, Australien. De fyra kostymklädda männen utgav sig för att vara affärsmän och slog sig ner i baren uppe i Rialto Towers.

Ingen kunde då ana att de i själva verket hade fallskärmar under kostymerna och planerade att hoppa från 55:e våningen. Restaurangägaren Shannon Bennet berättar att männen en efter en lämnade baren för att gå på toaletten och byta kläder. Därefter gick de ut till skyskrapans utkiksplats 243 meter ovan mark, klättrade över ett högt staket och hoppade, det skriver New York Daily News som refererar till The Herald Sun.

– Jag sprang från köket in i rummet och fick en skymt av deras hopp, berättar Shannon Bennet.

Nere på marken väntade en flyktbil som körde iväg männen från platsen innan polis hann dit. Männen har inte identifierats och polis tittar nu på bilder från övervakningskameror för att komma vidare i fallet.

– Det var riktigt välplanerat och de visste vad de gjorde, säger Bennet.


SE ETT NYHETSINSLAG OM HÄNDELSEN HÄR

Kommentera
Kopiera länk
Dela