I ett liknande fall tog 14-åriga Ashley Billasano sitt liv efter 144 tweets om det - utan att någon hann gripa in.
1 av 3
I ett liknande fall tog 14-åriga Ashley Billasano sitt liv efter 144 tweets om det - utan att någon hann gripa in. - Foto: Faksimil My fox
31-åriga taiwanesiskan Claire Lin tog sitt liv och rapporterade om det under tiden på Facebook, men ingen larmade polis. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra.
2 av 3
31-åriga taiwanesiskan Claire Lin tog sitt liv och rapporterade om det under tiden på Facebook, men ingen larmade polis. Kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Leif R Jansson/AP/Scanpix
Hennes sista uppdatering avslutades med "Det måste vara FB-gift. Haha.".
3 av 3
Hennes sista uppdatering avslutades med "Det måste vara FB-gift. Haha.". - Foto: Joerg Koch / AP / SCANPIX

Facebookchattade under självmord - ingen vän larmade

En kvinna chattade med nio "vänner" samtidigt som hon höll på att ta livet av sig. Ingen larmade polisen.


Sajtens verktyg mot självmord

I mars 2011 införde Facebook i England en funktion för att försöka minska antalet självmord. Det skulle göras lättare för användare att anmäla misstänkta statusuppdateringar så att myndigheter kunde rycka in och rädda någon som försöker ta livet av sig.

TAIPEI. 31-åriga taiwanesiskan Claire Lin livekommenterade sitt eget självmord för nio av sina facebookvänner. Ingen av dem larmade dock polisen och hennes liv gick inte att rädda.

Lin andades in giftiga ångor sedan hon startat en eld i sitt rum - på sin födelsedag. När polisen hittade henne och undersökte datorn såg de hur hon ord för ord beskrivit hur hon gradvis kvävdes, skriver Daily Mail.

"Måste vara FB-gift, haha"

Hennes sista ord på chatten var följande:

"För sent. Mitt rum är fyllt av ångor. Jag postade nyss en ny bild. Även när jag är döende vill jag ha Facebook. Det måste vara FB-gift. Haha."

Polisen menar att ingen larmade kan bero på att de nio vännerna inte visste var Claire Lin bodde.

Hennes kropp hittades av hennes pojkvän morgonen efter. Lins meddelanden om att ta livet av sig hade börjat med att hon tyckte att pojkvännen ignorerade henne och inte dök upp på hennes födelsedag, enligt Daily Mail.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!