VIDEOEXTRA: Här drunknar han i leran - räddas i sista sekund

En man var nära att bli levande begravd i lera. Det krävdes 40 brandmän och en timmes arbete för att kunna rädda mannen från den tjocka leran.


ATLANTA. En man var nära att bli levande begravd på en byggnadsanläggning i Atlanta. Den tjocka och tröga leran som mannen ramlade ner i sög ner honom snabbt - likt kvicksand.

- Jag tror att han snubblade ner i leran och förmodligen fastnade och sen svimmade, säger brandmannen David Rhodes till WSBTV.

Enligt Huffington Post var räddningen en förbigående som snabbt ringde efter hjälp. När brandmännen väl var på plats hade mannen sjunkit så djupt att han knappt syntes.

- Under ett ögonblick var mannens huvud under ytan och en läkare lyckades få upp huvudet och grävde bokstavligen leran ur munnen, säger Rhodes.

Det behövdes ungefär 40 brandmän för att kunna rädda mannen ur leran. Räddningsarbetet tog ungefär en timme och var otroligt farligt. Både en brandman och en läkare fastnade i den tjocka leran, men lyckligtvis kunde de ändå räddas snabbt.

Mannen - som fortfarande är oidentifierad - väntas återhämta sig utan några större skador, trots nedkylning och utmattning.

 

Se det dramatiska videoklippet när brandmännen försöker dra upp mannen:

/
/
/
Man
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!