Elitpoliser larvade sig med sina vapen - får sparken

Två poliser ur ett elitförband sparkas sedan de siktat med vapen mot varandra och det fångats på bild.


Svensk polis gjorde det redan 2004

I juni 2004 hamnade en svensk supporterpolis, populär bland fotbollsfansen i Göteborg, i blåsväder sedan han poserat med sitt tjänstevapen tillsammans med Bragesupportrar.

– Jag har visat mitt vapen hundratals gånger för allt från femåringar till pensionärer. Dom här killarna känner jag sen många år tillbaka. Att visa handbojor och annan utrustning för vänligt sinnade människor kan inte vara fel, sa han då till GT.

MANCHESTER. På Land Rovern står en specialpolis och poserar med fingret vid munnen. Nedanför står kollegan och siktar på hans bakdel. Bilden har rört upp känslor i England och de båda poliserna har fått sparken.

Den främsta anledningen är att en av deras kollegor, Ian Terry, mindre än 18 månader innan bilden togs sköts ihjäl av misstag vid en övning med styrkan.

"Manchesterpolisen har inte lärt sig någonting"

Terrys familj är enligt deras advokat James Reilly mycket upprörda efter att ha sett bilderna.

– Det belyser att Manchesterpolisen i allmänhet och enheten i synnerhet inte har lärt sig någonting efter omständigheterna kring Ian Terrys tragiska bortgång, säger han till Manchester Evening News.

Fotot hittades vid ett tillslag mot en annan polis redan ifjol men har läckt ut först nu. Utredningen pågår fortfarande men tre i specialstyrkan har redan fått lämna sina jobb.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!