Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nioåring ihjälskjuten - två grannpojkar har gripits

Två tonåriga pojkar har gripits misstänkta för att ha skjutit ihjäl en nioårig granne. Bilden är från ett annat tillfälle.

Två tonåriga pojkar har gripits misstänkta för att ha skjutit ihjäl en nioårig granne. Bilden är från ett annat tillfälle.

Remy de la Mauvinere / AP / SCANPIX

Nyheter | 05/04/2012 07:30

Två misstänkta tonåringar är gripna. De kan ha skjutit en pojke av misstag.

MENDE. Den lilla franska staden Mende är i chock. I vad som kan ha varit en olyckshändelse har en nioårig pojke dött. Han sköts med en kula som normalt används i luftpistoler, enligt nyhetsbyrån AFP.

– Just nu tyder förhören på att det här var ett misstag. Men det kommer att kunna bekräftas av den ballistiska undersökningen. Jag är fortfarande mycket försiktig, säger åklagaren Samuel Finielz enligt Lé Figaro.

"Nedbrutna" efteråt

Enligt åklagaren var de båda gripna, 13 respektive 15 år gamla, "nedbrutna" efter händelsen. De bor i samma hus som nioåringens familj och brukade leka tillsammans.

På torsdagen kan den tekniska undersökningen ge svar på frågan om pojken skjutits direkt eller om kulan studsat via en vägg eller liknande.