Dessvärre blev den nyblivna miljonären av med sin nyfunna rikedom.
1 av 4
Dessvärre blev den nyblivna miljonären av med sin nyfunna rikedom. - Foto: Ulf Berglund/SCANPIX SWEDEN
I stället fick han betala rättegångskostnaderna som uppgick till ungefär 25 000 kronor.
2 av 4
I stället fick han betala rättegångskostnaderna som uppgick till ungefär 25 000 kronor. - Foto: Jessica Gow/AP/Scanpix
Han hade lämnat in stämningsansökan efter att  han inte fick ha sex med kvinnor i fängelset.
3 av 4
Han hade lämnat in stämningsansökan efter att han inte fick ha sex med kvinnor i fängelset. - Foto: Matt York / AP / SCANPIX
Kullem tyckte att kvinnobristen och sexförbudet stred mot hans mänskliga rättigheter.
4 av 4
Kullem tyckte att kvinnobristen och sexförbudet stred mot hans mänskliga rättigheter. - Foto: FREDRIK PERSSON / AP / SCANPIX

Inga kvinnor i fängelset - då gav staten honom 750 miljoner pund

Mannen ansåg att det stred mot hans mänskliga rättigheter att det inte fanns kvinnor på fängelseanstalten.


Detta har hänt:

Det var i september förra året som Rayden Kullem beslutade sig för att göra någonting åt kvinnobristen på det statliga fängelset Hull i England.

Därför lämnade Kullem in en statlig stämningsansökan där han hävdade att sexförbudet stred mot mänskliga rättigheter. Han begärde också mellan 500 och 750 miljoner euro i kompensation - men staten hävdar att de aldrig mottog den "orimliga" ansökan.

Trots att fången aldrig blev kallad till rätten mottog han ändå det begärda beloppet ett par månader senare. Vilket däremot snabbt kallades tillbaka av det brittiska rättsväsendet. I stället för att bli miljonär fick Kullem äran att betala rättegångskostnaderna på 25 000 kronor.

– Jag har följt proceduren från början och lämnat in en ansökan. Jag känner fortfarande stödet från fängelset, säger Kullem enligt The Sun.

– Jag har valt att överklaga.

HULL. Den dubbelt avvisade asylsökande Rayden Kullem kände att den sista droppen var nådd när han blev placerad på ett fängelse med endast manliga fångar. Då tog han saken i egna händer och lämnade in en stämningsansökan till det brittiska rättsväsendet - och vilken chock han måste fått när han mottog domslutet.

Rätten hade nämligen beslutat att Kullem skulle motta 750 miljoner pund för kvinnobristen på det statliga fängelset, rapporterar The Sun.

Ändrade planer

Sagan slutade dessvärre inte där för den asylsökande. När Kullem försökte få tillgång till sin nyutdelade rikedom upptäcktes misstaget och en akut domstolsförhandling hölls.

– Det här är en orimlig ansökan att personer ska få ha rätt till mixade fängelseceller om de så önskar. Det har skett ett misstag, och vems misstag det är spelar egentligen ingen roll - ibland blir det helt enkelt fel, säger domaren Jeremy Richardson, enligt The Sun.

I stället för att bli mångmiljonär tvingas nu Kullem betala rättegångskostnaderna på nästan 3 000 pund. Kullem har meddelat att han kommer att överklaga.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!