VIDEOEXTRA: Han är den enda som erbjuder hjälp

ABC:s teveprogram "What would you do" avslöjar allmänhetens fördomar, orättvisor och särbehandling när de testar viljan att hjälpa en muslimsk man som fått punktering på bilen. Motviljan att hjälpa mannen var tydlig tills en ung man med ett hjärta av guld kom till undsättning.


I det senaste avsnittet av "What would you do" låtsas tre skådespelare - en blond kvinna, en "typisk amerikansk" man och en muslimsk man - få punktering i ett mindre samhälle i New York.

Det visar sig att den blonda kvinnan och den amerikanska mannen fick hjälp nästan direkt. Den muslimske mannen hade det däremot svårare att få hjälp från allmänheten. Mer än 50 personer passerade innan en ung man kom till undsättning.

Dominic Giamo springer över gatan när han ser att skådespelarens har problem med bilen. Under däckbytet avfärdar han dessutom alla med fördomar och berättar att han mer än gärna vill hjälpa till. När skådespelaren till slut frågar Giamo om hur mycket han vill ha betalt för besväret svarar han:

- Betala mig? Jag accepterar kärlek. Jag vill inte ha några pengar från dig, brorsan.

Se avsnittet av "What would you do" här. Spola fram till 4.20 för att se när den sköna mannen hjälper till med däckbytet:

/
/
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!