De fem gripna anarkisterna Douglas Wright, Brandon Baxter, Anthony Hayne, Joshua Stafford och Connor Stevens.
1 av 3
De fem gripna anarkisterna Douglas Wright, Brandon Baxter, Anthony Hayne, Joshua Stafford och Connor Stevens. - Foto: FBI / SCANPIX
FBI infiltrerade gruppen som kunde gripas på måndagen.
2 av 3
FBI infiltrerade gruppen som kunde gripas på måndagen. - Foto: Alex Brandon / SCANPIX
Männens första plan var att spränga en reklamskylt i centrala Cleveland, men planen ändrades sedan till at i stället gälla en bro.
3 av 3
Männens första plan var att spränga en reklamskylt i centrala Cleveland, men planen ändrades sedan till at i stället gälla en bro. - Foto: Amy Sancetta n/ SCANPIX

Fem anarkister planerade spränga bro

På måndagen greps fem män misstänkta för att ha planerat ett bombdåd.


"Medborgarnas säkerhet i fokus"

– De gripna personerna tänkte använda våld för att uttrycka deras ideologiska ståndpunkter, sa FBI-agenten Stephen D. Anthony i ett uttalande efter gripandet.

Vidare påtalade han att FBI:s största fokus i området är, och kommer fortsätta att vara, medborgarnas säkerhet.

USA. Hatet mot det amerkanska samhället gjorde att fem anarkister planerade att spränga en bro i Ohio. FBI lyckades dock infiltrera operationen och männen kunde gripas innan planerna sattes i verket.

De amerikanska männen som greps på måndagen är i åldrarna 20 till 35 år och beskriver sig själva som anarkister, rapporterar CNN.

Från skylt till bro

Från början var männens plan att spränga en reklamskylt för en bank i centrala Cleveland men gruppen ändrade sig och ställde i stället in siktet på en bro över Cuyahoga Valley National Park. Varför planerna ändrades är i dagsläget oklart.

Anarkisterna kunde gripas tack vare att de försökt köpa sprängmedel från en av FBI:s hemliga agenter. Sprängmedel som i själva verket endast var harmlösa kopior, skrver Bloomberg News.

FBI
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Attack mot militärbas i Irak

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

igår 21:50
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.