De fem gripna anarkisterna Douglas Wright, Brandon Baxter, Anthony Hayne, Joshua Stafford och Connor Stevens.
1 av 3
De fem gripna anarkisterna Douglas Wright, Brandon Baxter, Anthony Hayne, Joshua Stafford och Connor Stevens. - Foto: FBI / SCANPIX
FBI infiltrerade gruppen som kunde gripas på måndagen.
2 av 3
FBI infiltrerade gruppen som kunde gripas på måndagen. - Foto: Alex Brandon / SCANPIX
Männens första plan var att spränga en reklamskylt i centrala Cleveland, men planen ändrades sedan till at i stället gälla en bro.
3 av 3
Männens första plan var att spränga en reklamskylt i centrala Cleveland, men planen ändrades sedan till at i stället gälla en bro. - Foto: Amy Sancetta n/ SCANPIX

Fem anarkister planerade spränga bro

På måndagen greps fem män misstänkta för att ha planerat ett bombdåd.


"Medborgarnas säkerhet i fokus"

– De gripna personerna tänkte använda våld för att uttrycka deras ideologiska ståndpunkter, sa FBI-agenten Stephen D. Anthony i ett uttalande efter gripandet.

Vidare påtalade han att FBI:s största fokus i området är, och kommer fortsätta att vara, medborgarnas säkerhet.

USA. Hatet mot det amerkanska samhället gjorde att fem anarkister planerade att spränga en bro i Ohio. FBI lyckades dock infiltrera operationen och männen kunde gripas innan planerna sattes i verket.

De amerikanska männen som greps på måndagen är i åldrarna 20 till 35 år och beskriver sig själva som anarkister, rapporterar CNN.

Från skylt till bro

Från början var männens plan att spränga en reklamskylt för en bank i centrala Cleveland men gruppen ändrade sig och ställde i stället in siktet på en bro över Cuyahoga Valley National Park. Varför planerna ändrades är i dagsläget oklart.

Anarkisterna kunde gripas tack vare att de försökt köpa sprängmedel från en av FBI:s hemliga agenter. Sprängmedel som i själva verket endast var harmlösa kopior, skrver Bloomberg News.

FBI
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!