Måndag 27 Sep
Stockholm

Obiwan Kenobi greps för smitning

Och Ewan McGregor gestaltade honom i de nya.
1 av 3
Och Ewan McGregor gestaltade honom i de nya. Foto: STELLA PICTURES
Sir Alec Guinness spelade Obi-Wan i de gamla Star Wars-filmerna.
2 av 3
Sir Alec Guinness spelade Obi-Wan i de gamla Star Wars-filmerna. Foto: AP / SCANPIX
Obiwan Kenobi greps av polis, misstänkt för en smitning.
3 av 3
Obiwan Kenobi greps av polis, misstänkt för en smitning. Foto: Polisen

Namne med Jediriddaren anklagas för att ha orsakat seriekrock och sedan kört därifrån.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Spelats av McGregor och Guinness

Obi-Wan "Ben" Kenobi är en av de mest kända karaktärerna från Star Wars-filmerna. I de första filmerna (episod 4-6) från 70- och 80-talet gestaltas han av Sir Alec Guinness och i episod 1-3, som kom mellan 1999 och 2005, spelas han av Ewan McGregor.

Det är Kenobi som undervisar hjälten Luke Skywalker om Kraften som jediriddarna använder sig av för att bekämpa ondskan. Efter att han dött i strid mot Darth Vader blir Obi-Wan ett med Kraften och återvänder från de döda som en slags spökgestalt.

ROSEVILLE. I Star Wars-filmerna är han Jediriddaren som även efter sin död hjälper Luke Skywalker att besegra den mörka sidan.

I verkligheten har Obiwan Kenobi nyligen gripits av polis. Han misstänks för en smitning i mars i år i Roseville, Kalifornien.

37-årige Benjamin Cale Feit bytte namn till karaktären från Star Wars efter en radiotävling 1999. Kenobi greps för en dryg vecka sedan av polis efter utredningen av en seriekrock som ägde rum den 19 mars, rapporterar Yahoo News.

Enligt The Smoking Gun släpptes Kenobi efter fem dagar i häkte och var uppe i rätten på måndagen. Det är ännu oklart om han kommer att dömas för brottet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela