Detta efter att ryska Sankt Petersburg besämt att regnbågsflaggan är "homosexuell propaganda".
Detta efter att ryska Sankt Petersburg besämt att regnbågsflaggan är "homosexuell propaganda". - Foto: Jae C. Hong / AP / SCANPIX

VIDEO: Regnbågsflaggan ledde till 17 gripna: "Homo-propaganda"

Detta efter att en ny lag bestämt att regnbågssymbolen inspirerar barn till homo- och bisexualitet: "homosexuell propaganda".


Regnbågsflaggan

Även känd som "Prideflaggan" är den regnbågsliknande flaggan en populär symbol för HBT-rörelsen. Den står för mångfald, respekt, tolerans och stolthet hos bisexuella, homosexuella och transpersoner.

I dag har flaggan sex olika färger. Dessa är röd, orange, gul, grön, blå och lila. Tidigare fanns även två andra färger: rosa och turkos, enligt Wikipedia.

Samtliga färger på flaggan symboliserar olika saker:

- rosa: sexualitet

- röd: liv

- orange: helande

- gul: solen

- grön: naturen

- turkos: magi

- blå: konsten

- lila: anden

SANKT PETERSBURG. Sjutton personer som demonsterade greps av den ryska polisen i Sankt Petersburg under tisdagens första maj-firande. Detta på grund av att aktivisterna burit på regnbågsflaggor, rapporterar QX.

Polisens gripande möjliggörs av en ny lag som förbjuder "propaganda" för homo- och bisexualitet. Lagen uppges ha skapats för att förhindra att barn "inspireras av homosexualiteten" och har fått utstå många kritiska röster.

Riskerar höga böter

Demonstranterna greps endast fem minuter efter att första majtåget satt igång. Bland de gripna fanns bland annat ordföranden för ryska HBT-organisationen Coming Out, Mikhail Belodedov.

Samtliga av de gripna riskerar nu höga böter, uppger Towleroad.

Hittills gäller den odemokratiska lagen endast Sankt Petersburg. Den kan dessvärre börja att gälla även på federal nivå, skriver St Petersburg Times.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.