Fredag 17 Sep
Stockholm

Nya anklagelser mot Strauss-Kahn - misstänks för gruppvåldtäkt

Tidigare i år förhördes han av fransk polis om sin delaktighet i en prostitutionshärva.
1 av 2
Tidigare i år förhördes han av fransk polis om sin delaktighet i en prostitutionshärva. Foto: Michel Spingler / SCANPIX
Dominique Strauss-Kahn förnekar de nya anklagelserna om gruppvåldtäkt.
2 av 2
Dominique Strauss-Kahn förnekar de nya anklagelserna om gruppvåldtäkt. Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX

Förundersökningen mot den förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn har tagit en ny vändning. Strauss-Kahn anklagas nu för gruppvåldtäkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LILLE. Tidigare i år förhördes Dominique Strauss-Kahn om sin delaktighet i en prostitutionshärva. 2011 misstänktes han för våldtäkt. Nu har nya anklagelser tillkommit mot den förre IMF-chefen. Franska åklagare sa i fredags att 62-åringen misstänks för gruppvåldtäkt.

– För närvarande undersöker åklagare anklagelserna för att kunna besluta om vi ska lägga ner dem eller inleda en förundersökning, meddelar åklagarstaben till CNN.

De nya anklagelserna kommer från två prostituerade kvinnor som ska ha följt med två av Strauss-Kahns medarbetare till Washington i December 2010. Det var på hotellet i den amerikanska huvudstaden som gruppvåldtäkten ska ha ägt rum. En av kvinnorna beskriver hur Strauss-Kahn brukade våld mot henne när de hade sex. Men hans advokater förnekar anklagelserna.

Under 2011 anklagades Strauss-Kahn för sexuellt övergrepp och våldtäktsförsök av en städerska på ett hotell i New York. Han förnekade även dessa anklagelser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela