Tidigare i år förhördes han av fransk polis om sin delaktighet i en prostitutionshärva.
1 av 2
Tidigare i år förhördes han av fransk polis om sin delaktighet i en prostitutionshärva. - Foto: Michel Spingler / SCANPIX
Dominique Strauss-Kahn förnekar de nya anklagelserna om gruppvåldtäkt.
2 av 2
Dominique Strauss-Kahn förnekar de nya anklagelserna om gruppvåldtäkt. - Foto: Efrem Lukatsky/SCANPIX

Nya anklagelser mot Strauss-Kahn - misstänks för gruppvåldtäkt

Förundersökningen mot den förre IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn har tagit en ny vändning. Strauss-Kahn anklagas nu för gruppvåldtäkt.


LILLE. Tidigare i år förhördes Dominique Strauss-Kahn om sin delaktighet i en prostitutionshärva. 2011 misstänktes han för våldtäkt. Nu har nya anklagelser tillkommit mot den förre IMF-chefen. Franska åklagare sa i fredags att 62-åringen misstänks för gruppvåldtäkt.

– För närvarande undersöker åklagare anklagelserna för att kunna besluta om vi ska lägga ner dem eller inleda en förundersökning, meddelar åklagarstaben till CNN.

De nya anklagelserna kommer från två prostituerade kvinnor som ska ha följt med två av Strauss-Kahns medarbetare till Washington i December 2010. Det var på hotellet i den amerikanska huvudstaden som gruppvåldtäkten ska ha ägt rum. En av kvinnorna beskriver hur Strauss-Kahn brukade våld mot henne när de hade sex. Men hans advokater förnekar anklagelserna.

Under 2011 anklagades Strauss-Kahn för sexuellt övergrepp och våldtäktsförsök av en städerska på ett hotell i New York. Han förnekade även dessa anklagelser.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.

Per Anger-priset till kambodjansk fackledare

Den kambodjanska människorättsförsvararen Sithar Chhim tilldelas årets Per Anger-pris för sin kamp för bättre villkor för landets arbetare.