Söndag 19 Sep
Stockholm

Kriminell utmanar Obama - framgångsrikt

Presidentvalet hålls den 6 november.
1 av 4
Presidentvalet hålls den 6 november. Foto: Spencer Platt/Getty Images
Obama behöver dock inte känna sig särskilt orolig, då Demokraterna redan slutit upp bakom honom.
2 av 4
Obama behöver dock inte känna sig särskilt orolig, då Demokraterna redan slutit upp bakom honom. Foto: Spencer Platt/Getty Images
Brottslingen Ketih Judd har fått 40 procent av rösterna.
3 av 4
Brottslingen Ketih Judd har fått 40 procent av rösterna. Foto: Kevork Djansezian/Getty Images
President Barack Obama går inte hem hos alla väljare.
4 av 4
President Barack Obama går inte hem hos alla väljare. Foto: Alex Wong/Getty Images

Barack Obama har gjort sig så impopulär att demokratiska väljare i Texas nu proteströstar på en brottsling för att vädra sitt missnöje med presidenten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

CHARLESTON. Keith Judd sitter fängslad på Beaumont Federal Correctional Institution i Texas för att ha uttalat grova hot mot University of New Mexico 1999. Nyligen ställde han upp som presidentkandidat i demokraternas primärval och han har redan vunnit mångas sympatier.

Barack Obama är så pass impopulär att många i West Virginia valt att proteströsta på Judd för att få bort den sittande presidenten.

– Jag röstade mot Obama, jag gillar honom inte. Han kan inte styra vår delstat och jag tänker inte låta honom göra det igen, säger Ronnie Brown som kallar sig konservativ demokrat.

40 procent av rösterna

Jämför man Judd med Obama, har brottslingen redan fått 40 procent av rösterna mot presidentens 60. Egentligen ska Keith Judds röster räcka till en plats som delegat i Demokraternas nationella konvent, men han har underlåtit att lämna de nödvändiga papper som krävs av presidentkandidaterna, skriver Huffington Post.

Tjänstemän ur partiet ska nu undersöka om Judds kandidatur ändå kan gå att genomföra.

Kommentera
Kopiera länk
Dela