Torsdag 27 Jan
Stockholm

Frun stoppades från att rösta - körde över sin man med Jeep

Jeffrey Radle ville nämligen att frun skulle rösta på nuvarande guvernören och republikanen Scott Walker.
1 av 4
Jeffrey Radle ville nämligen att frun skulle rösta på nuvarande guvernören och republikanen Scott Walker. Foto: Charles Auer / AP / SCANPIX
I stället röstade hon på demokraten Tom Barret - som även slutade som segrare efter tisdagens preliminärval.
2 av 4
I stället röstade hon på demokraten Tom Barret - som även slutade som segrare efter tisdagens preliminärval. Foto: Morry Gash / AP / SCANPIX
Detta efter att maken försökt hindra sin fru från att ta sig till röstningsbåsen.
3 av 4
Detta efter att maken försökt hindra sin fru från att ta sig till röstningsbåsen. Foto: Scott Anderson / AP / SCANPIX
Amanda Radle har arresterats av polisen efter att hon kört över sin man.
4 av 4
Amanda Radle har arresterats av polisen efter att hon kört över sin man. Foto: Polisen i Chippewa Falls

Maken ville verkligen inte att hans hustru skulle rösta rött i statens guvernörsval. Då såg frun rött och körde över sin man med bilen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Guvernör

Varje delstat i USA har en guvernör. Denne är den delstatliga motsvarigheten till den amerikanska presidenten - som är ledare på federal nivå.

Guvernörerna utövar alltså den högsta verkställande makten inom delstatens ansvarsområde. Ämbeten regleras efter respektive delstats grundlag.

Varje guvernör är direktvald av folket.

Källa: Wikipedia.

CHIPPEWA FALLS. Efter att Jeffrey Radle från Chippewa Falls i amerikanska Wisconsin försökt att hindra sin fru att ta sig till röstningsbåset kördes mannen över med familjens gemensamma Jeep. Frun, Amanda Radle var nämligen fast besluten att rösta rött - och skulle lämna in sin röst med alla medel som var tillåtna.

Även fast hon valde ett alternativt som inte var riktigt tillåtet av sin make.

– Hon planerade att rösta på en särskild kandidat, och det var inte den kandidaten som maken ville att hon skulle rösta på, säger polischefen Wendy Stelter, enligt Journal Sentinel.

– Att folk skulle bli så här upprörda över ett val är väldigt oroande, fortsätter polisen om frun som desperat ville rösta på demokraterna.

"Galna liberala tokstollar"

Familjegrälet uppstod i samband med guvernörsvalet som hölls på tisdagen. Maken, en trogen anhängare av Wisconsin-guvernören och republikanen Scott Walker, gjorde allt för att hustrun inte skulle rösta på utmanaren Tom Barret.

Republikanen vårdas nu på sjukhus för de skador han fått av bilkrocken.

– De galna liberala tokstollarna försöker alltid med sån här skit. Han kommer vara på sjukhus minst en natt till, säger den påkördes bror, Mike Radle.

Dessvärre för bröderna Radle vann demokraten Barret däremot tisdagens preliminära val. Har maken tur kanske frun fortfarande sitter inspärrad när det är dags nästa del i guvernörsvalet.

Amanda Radle riskerar åtal för att ha kört över sin man.

 

Här är utmanaren Jeffrey Radle fasar över:

Kommentera
Kopiera länk
Dela