Tisdag 28 Sep
Stockholm

"Princess"-båt stäms - fiskare dog när fartyget körde förbi

Fiskarna blev överlyckliga när de fick syn på. . .
1 av 4
Fiskarna blev överlyckliga när de fick syn på. . . Foto: Danny Vowell/AP/Scanpix
Enligt två vittnen informerades besättningen. Det finns därför goda skäl att tro att överlevaren kommer att få sitt skadestånd.
2 av 4
Enligt två vittnen informerades besättningen. Det finns därför goda skäl att tro att överlevaren kommer att få sitt skadestånd. Foto: Ulf Berglund/SCANPIX
. . .en kryssningsbåt som tillhörde företaget "Princess Cruises".
3 av 4
. . .en kryssningsbåt som tillhörde företaget "Princess Cruises". Foto: DIMITRI MESSINIS / AP / SCANPIX
Lyckan blev däremot inte särskilt långvarig - fartyget körde nämligen förbi dem.
4 av 4
Lyckan blev däremot inte särskilt långvarig - fartyget körde nämligen förbi dem. Foto: Natacha Pisarenko / AP / SCANPIX

Trots att fiskaren viftat med en röd tröja stannade inte kryssningsfartyget. Mannen var ensam överlevare efter 28 dagar på båten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Fiskarmännens öde

Adrian Vasquez och hans vänner var fast beslutna om att fånga sin fisk när de gav sig iväg från Panama ut på Stilla Havet i februari. Det var först på vägen tillbaka som motorn till fiskebåten dog.

Efter 16 dagar på vift kom lyckan när fiskarna såg kryssningsfartyget. Känslan av att bli räddade höll däremot inte i sig särskilt länge - båten körde nämligen förbi Vasquez och hans döende vänner.

Till slut var det bara Vasquez kvar på båten. De andra hade dött av törsten.

Han räddades efter 28 dagar cirka 1 000 km utanför kusten till Galapagos-öarna.

FLORIDA. En fiskare från Panama stämmer båtföretaget Princess Cruises efter att en båt kört förbi mannen och hans kamrater när dessa desperat försökt att bli räddade. Fiskaren var ensam överlevande efter de 28 dagar som spenderades på sjöss, rapporterar BBC.

– Vi kände oss lyckliga för vi trodde att de kom för att rädda oss, säger överlevaren Adrian Vasquez.

Informerade besättningen

Stämningsansökan lämnades in i amerikanska Florida och chanserna för en dom ser goda ut. Två vittnen bekräftar nämligen att de informerat båtens personal om den drivande fiskarbåten.

Princess Cruises har bett om ursäkt för incidenten och hävdar att det handlat om "kommunikationsfel" - eftersom kaptenen inte meddelats.

Ett kommunikationsfel som ledde till att två män dog av törst. Anledningen till att Vasquez överlevde var tack vare en regnstorm som givit honom vatten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela