Rysk tidning: "Bildt blev avlyssnad i Moskva"

I ett avlyssnat telefonsamtal med Carl Bildt framgår det att Sveriges underrättelsetjänst stödjer den ryska politiska oppositionen. Det hävdar en rysk tidning.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Uppgifterna om utrikesminister Carls Bildts avlyssnade telefonsamtal publicerades i dag i Rysslands största dagstidning, Komsomolskaja Pravda som står makten i Kreml nära. I det inspelade samtalet avslöjas det att den svenska underrättelsetjänsten Must deltar aktivt i oppositionens verksamhet i Ryssland.

Samtalet är mellan Carl Bildt och den ryska oppositionsledaren Aleksej Navalnyj och ska ha ägt rum för över ett år sedan.

– Vad är den värsta mardrömmen för de rika? Ett förbud mot att åka till Europa. Det är otänkbart, en massa pengar men ingen möjlighet att åka till Frankrike eller USA, säger Navalnyj enligt Komsomolskaja Pravda, varpå Bildt svarar:

– Det är en väldigt bra poäng.

Kritiker menar att artikeln är ett försök att misstänkliggöra ryska oppositionella och deras kontakter med utländska diplomater. Artikeln misstänks även vara en fortsättning på en smutskastningskampanj mot svenska diplomater som inleddes i december 2011, det skriver Sydsvenskan.

/
/
/
/
/