Sumon Miah slogs ihjäl med ett bordsben efter att han lagt upp nakenbilder på sin 13-åriga flickvän.
1 av 2
Sumon Miah slogs ihjäl med ett bordsben efter att han lagt upp nakenbilder på sin 13-åriga flickvän.
Bilderna ska ha varit den utlösande faktorn enligt åklagaren.
2 av 2
Bilderna ska ha varit den utlösande faktorn enligt åklagaren. - Foto: Thomas Winje Øijord / SCANPIX

Lade upp nakenbilder på 13-årig flickvän - dödades av flickans mamma

Nakenbilderna på dottern blev för mycket för mamman som nu, fem år senare, fälls för dråp på dotterns pojkvän.


LONDON. 21-årige Sumon Miah postade toplessbilder på sin 13-åriga flickvän på nätet hösten 2006. Då rann det över för flickans mamma som lurade Miah till sin lägenhet där han attackerades med ett bordsben och slogs så illa att han hamnade i koma. Nio dagar senare avled han av hjärnskadorna.

– Det är troligt att de här bilderna var den utlösande faktorn för slagsmålet som ägde rum den dagen, säger åklagaren Crispin Aylett till Daily Mail.

Utredningen lades ned 2008 men återupptogs 2010 efter nya uppgifter om mamman, 47-åriga Gedu Bibi. Nu, fem år efter Sumon Miahs död, har hon dömts. Åklagaren fick dock inte igenom mordrubriceringen, i stället döms Bibi för dråp.

Hävdade att dottern använt självförsvar

Mamman lyckades länga undkomma rättvisan genom att hävda att den 13-åriga dottern själv slagit Miah i självförsvar efter att denne dykt upp beväpnad med kniv. Historien backades upp både av dottern och familjens 12-årige son. Till slut visade det sig dock att det varit mamman som med hjälp av en tidigare pojkvän slagit ihjäl 21-åringen.

Straffet är ännu inte fastställt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.