Lade upp nakenbilder på 13-årig flickvän - dödades av flickans mamma

- 22/05/2012, 07:47 -
Sumon Miah slogs ihjäl med ett bordsben efter att han lagt upp nakenbilder på sin 13-åriga flickvän.
1 av 2

Sumon Miah slogs ihjäl med ett bordsben efter att han lagt upp nakenbilder på sin 13-åriga flickvän.

Bilderna ska ha varit den utlösande faktorn enligt åklagaren.
2 av 2

Bilderna ska ha varit den utlösande faktorn enligt åklagaren.

Thomas Winje Øijord / SCANPIX

Nakenbilderna på dottern blev för mycket för mamman som nu, fem år senare, fälls för dråp på dotterns pojkvän.

LONDON. 21-årige Sumon Miah postade toplessbilder på sin 13-åriga flickvän på nätet hösten 2006. Då rann det över för flickans mamma som lurade Miah till sin lägenhet där han attackerades med ett bordsben och slogs så illa att han hamnade i koma. Nio dagar senare avled han av hjärnskadorna.

– Det är troligt att de här bilderna var den utlösande faktorn för slagsmålet som ägde rum den dagen, säger åklagaren Crispin Aylett till Daily Mail.

Utredningen lades ned 2008 men återupptogs 2010 efter nya uppgifter om mamman, 47-åriga Gedu Bibi. Nu, fem år efter Sumon Miahs död, har hon dömts. Åklagaren fick dock inte igenom mordrubriceringen, i stället döms Bibi för dråp.

Hävdade att dottern använt självförsvar

Mamman lyckades länga undkomma rättvisan genom att hävda att den 13-åriga dottern själv slagit Miah i självförsvar efter att denne dykt upp beväpnad med kniv. Historien backades upp både av dottern och familjens 12-årige son. Till slut visade det sig dock att det varit mamman som med hjälp av en tidigare pojkvän slagit ihjäl 21-åringen.

Straffet är ännu inte fastställt.