Så får du världens längsta mustasch

- 23/05/2012, 13:40 -
2003 var mustaschen strax över tre meter lång...
1 av 3

2003 var mustaschen strax över tre meter lång...

...här visar han upp den på ett besök i Calcutta i Indien.
2 av 3

...här visar han upp den på ett besök i Calcutta i Indien.

BIKAS DAS/AP/SCANPIX

58-årige indiern Ram Singh Chauhan började odla sin mustasch på 70-talet.
3 av 3

58-årige indiern Ram Singh Chauhan började odla sin mustasch på 70-talet.

Med sin 4,29 meter långa mustasch tog sig Ram Singh Chauhan in i rekordböckerna.

När den 58-årige indiern Ram Singh Chauhan ställde upp i den italienska teveshowen "Lo Show dei Record" den 4 mars tidigare i år var det inte många som uppmärksammade hans otroliga bedrift.

Men två och en halv månader senare har han blivit en nätsuccé. Med sin 4,29 meter långa mustasch tog han sig in i Guinness rekordbok som innehavare av världens längsta mustasch.

Men vad är det egentligen som gjort att 58-åringen lyckats få en sådan lång mustasch? För BBC har Ram Singh Chauhans delat med sig av sina bästa groomingtips.

1. Börja odla din mustasch så tidigt som möjligt då håret växer som mest i tidig ålder. 58-åringen började odla sin på 70-talet.

2. Vårda din mustasch. Lägg minst en timme per dag på att till exempel att massera in olja.

3. Få familjen på din sida. Ram Singh Chauhan bråkade ofta med sin fru i början av deras förhållande. Det tog till exempel väldigt lång tid när han skulle göra ordning mustaschen inför olika utflykter.

4. Uthärda alla obekvämligheter. Livet är inte lätt med en 4 meter lång mustasch. Till en början brukade han vira mustaschen runt öronen. Nu tipsar Ram Singh Chauhan om att vira den runt halsen i stället.

5. Var ingen modeslav. När Ram Singh Chauhan var yngre var det inne att ha mustasch. Men när han tittar på de yngre i dag ser han att många inte intresserar sig på samma sätt. "Min egen son har inte ens någon", säger han med viss sorg i rösten.

 

Se Ram Singh Chauhans mustasch här: