"Först trodde vi det var ett skämt", berättar en invånare i byn.
1 av 2
"Först trodde vi det var ett skämt", berättar en invånare i byn. - Foto: AP PHOTO
En sådan här stor och hårig spindel vill man inte ha i sovrummet. Nu invaderar de Indien.
2 av 2
En sådan här stor och hårig spindel vill man inte ha i sovrummet. Nu invaderar de Indien. - Foto: AP PHOTO

Livsfarliga spindlar skapar panik i Indien

En gigantisk flod av spindlar attackerade indisk befolkning. Nu kopplas läkare in.


42 000 kända spindelarter

I världen finns drygt 42 000 spindelarter som är kända. Men det är bara 200 av arterna som har ett gift som skapar hälsoproblem för människor.

Många människor i världen är rädda för spindlar - en rädsla för spindlar är till och med att betrakta som normalt. Men en av de vanligaste fobierna i vår värld är aracnofobi, vilket är en oproportionerligt stor rädsla för spindlar. Du lider av arachnofobi om rädslan är starkare än det faktiska hotet.

Arachnofobi behandlas med terapi.

En ny art av spindlar gör situationen i nordöstra delar av Indien kaosartad. Befolkningen i byn Sadiya, i delstaten Assam, vittnar om hur de håriga varelserna började hoppa på människor under en hinduisk ceremoni.

– Först trodde vi att det var ett skämt, men sedan såg vi svärmar av dessa säregna arter som bet folk, säger Ranjit Das, en invånare i byn.

Myndigheter i Indien tar situationen på största allvar och har nu börjat bekämpa spindlarna genom besprutning. Dessutom har forskare kopplats in för att utreda de spektakulära händelserna.

– Vi besökte platsen och fann att spindlarna var besläktade med fågelspindlar, men vi är fortfarande inte säkra på vad det är för art, säger en forskare till Sky News.

Skolpojke död

Enligt The Times of India ska en skolpojke ha dött efter bettet. Även ett oidentifierat offer rapporteras ha dött.

Det är dock oklart om personerna dött av giftet - eller av behandlingen. De båda uppsökte nämligen häxdoktorer, och inte sjukhus. "Doktorerna" hanterade såren på ett ovarsamt sätt, genom att dränera såret på blod med hjälp av rakblad.

– Det kan också ha gjort de sjuka, säger läkaren Anil Phatowali till Sky News.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!