Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Politikern kallade afrikanska invandrare "cancer" - får brett folkligt stöd

"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai.
1 av 3

"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai.

Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten.
2 av 3

Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten.

3 av 3

Ariel Schalit/AP/Scanpix

Nyheter | 08/06/2012 09:31

Knessetledamoten Miri Regev får medhåll från 52 procent av de tillfrågade.

Reaktionerna blev starka världen över när Knessetledamoten Miri Regev i maj sa att de afrikanska invandrarna i Israel var som "cancer i nationens kropp".

Men när Israeli Democracy Institute (IDI) ställde frågan i en attitydundersökning visar det sig att Regev har stöd i landet. 52 procent av de svarande säger att de instämmer i Miri Regevs beskrivning av de afrikanska invandrarna. Dessutom säger mer än en tredjedel att de har förståelse för att invånarna i södra Tel Aviv går till attack och använder våld mot afrikanska invandrare, uppger Times of Israel.

En klar majoritet säger sig också störas av att utländska arbetare från Ghana, Nigeria, Sudan, Eritrea och Palestina medan det finns en högre tolerans mot personer från till exempel Sydamerika, Östeuropa och Thailand.

Samtidigt går Israels inrikesminister Eli Yishai, som häromdagen sa att Israel "tillhör den vite mannen", ut och konstaterar att deporteringen av afrikanska invandrare är ett nationell uppdrag som ska tas på största allvar.

Som en del i detta vill landets premiärminister Benjamin Netanyahu säkerställa att det gränsstaket som håller asylsökande utanför landet färdigställs så fort som möjligt och att fångläget ska byggas till vilka illegala invandrare ska föras så fort de passerat gränsen, uppger Times of Israel.