"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai.
1 av 3
"Landet tillhör oss, den vite mannen", säger inrikesminister Eli Yishai.
Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten.
2 av 3
Invandringen till Israel sker främst längs gränsen mot Egypten.
3 av 3
- Foto: Ariel Schalit/AP/Scanpix

Politikern kallade afrikanska invandrare "cancer" - får brett folkligt stöd

Knessetledamoten Miri Regev får medhåll från 52 procent av de tillfrågade.


Reaktionerna blev starka världen över när Knessetledamoten Miri Regev i maj sa att de afrikanska invandrarna i Israel var som "cancer i nationens kropp".

Men när Israeli Democracy Institute (IDI) ställde frågan i en attitydundersökning visar det sig att Regev har stöd i landet. 52 procent av de svarande säger att de instämmer i Miri Regevs beskrivning av de afrikanska invandrarna. Dessutom säger mer än en tredjedel att de har förståelse för att invånarna i södra Tel Aviv går till attack och använder våld mot afrikanska invandrare, uppger Times of Israel.

En klar majoritet säger sig också störas av att utländska arbetare från Ghana, Nigeria, Sudan, Eritrea och Palestina medan det finns en högre tolerans mot personer från till exempel Sydamerika, Östeuropa och Thailand.

Samtidigt går Israels inrikesminister Eli Yishai, som häromdagen sa att Israel "tillhör den vite mannen", ut och konstaterar att deporteringen av afrikanska invandrare är ett nationell uppdrag som ska tas på största allvar.

Som en del i detta vill landets premiärminister Benjamin Netanyahu säkerställa att det gränsstaket som håller asylsökande utanför landet färdigställs så fort som möjligt och att fångläget ska byggas till vilka illegala invandrare ska föras så fort de passerat gränsen, uppger Times of Israel.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige skickar styrka till Röda havet

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

I dagarna åtalades en kvinna för att, beväpnad med hårspray och tändare, ha satt eld på en Ica-butik full av kunder och personal. Händelsen fångades på film. Våldet har ökat butiksbiträden, rapporterar Svensk Handel.

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.