Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1338
reaktioner idag

Mördarporrskådis hängdes ut med öl - vill stämma tidningen

Ölmärket kräver att "The Gazette" ska ta bort bilden om de vill undvika en stämning.

. . .Luka Rocco Magnotta, som är efterlyst av Interpol.

Mördaren misstänks ha flytt till Frankrike.

Mördaren misstänks ha flytt till Frankrike.

29-åringen tros nämligen ha mördat, styckat och sedan skickat iväg en kinesisk students kroppsdelar till olika politiska partier i Ottawa.

29-åringen tros nämligen ha mördat, styckat och sedan skickat iväg en kinesisk students kroppsdelar till olika politiska partier i Ottawa.

Nu vill ölmärket Labatt stämma tidningen Montreal Gazette efter att ha publicerat en bild på. . .

Den kanadensiske porrstjärnan Luka Rocco Magnotta laddade upp en film på sig själv när han mördade en kinesisk student med en ishacka. 29-åringen misstänks ha flytt landet och flera medier har publicerat bilder på Rocco för att myndigheterna snabbare ska få tag på mördaren.

En av dessa tidningar är Montreal Gazette som lagt upp en Facebookbild på mördaren drickandes ölen Labatt Blue - vilket inte uppskattades av ölmärket.

Labatt insåg nämligen att varumärket kunde skadas av att förknippas med en efterlyst mördarporrskådis. Nu hotar ölmärket att stämma tidningen, skriver Metro News.

"Som ni säkert kan förstå, är den här bilden djupt förolämpande mot vårat varumärke, och vi störs av att denna bil finns kvar på er hemsida trots upprepade förfrågningar och de många andra bilder som finns tillgängliga på den här personen", skrev ölmärket Labatt till Gazette.

Vägrar ta ner bilden

The Gazette delar däremot inte Labatts ivriga förfrågan om att ta ner mördarens bild.

"Fotot har ett nyhetsvärde. Gazette har inte för vana att förändra foton för att de kanske kan vara stötande mot vissa, och det finns säkerligen inte något lagligt krav att ta ner den, svarar tidningens advokat, Mark Batey enligt Metro News.

I stället utmanar tidningen ölmärket att föra ärendet vidare.

"Jag kommer bli förvånad om Labatt bedriver ärendet längre, men om de gör det, kommer Gazette att försvara sig själva".

Den 29-årige mördaren misstänks ha flytt till Frankrike och är efterlyst av Interpol.

Mer:

Porrstjärna mördade och stympade man