1 av 5
- Foto: Faksimil: Twitter
2 av 5
- Foto: Faksimil: Twitter
3 av 5
- Foto: Faksimil: Twitter
Sonja Abrahamssons vecka som @sweden gav kontot stor uppmärksamhet. Här är några av hennes tweets.
4 av 5
Sonja Abrahamssons vecka som @sweden gav kontot stor uppmärksamhet. Här är några av hennes tweets. - Foto: Colbert Report
I torsdags kväll sjöng han en egen tolkning av "Take a chance on me" i sitt program.
5 av 5
I torsdags kväll sjöng han en egen tolkning av "Take a chance on me" i sitt program. - Foto: Colbert Report

Colberts tjat är på väg att belönas: "Inga dörrar stängda"

Den amerikanske teveprofilen vägrar ge upp - han vill ha kontrollen över @sweden-kontot på Twitter. Och möjligheten finns - inom kort får vi veta.


@Sweden

Twitterkontot @Sweden överlämnas till en ny person varje vecka. Tanken är att twittraren ska dela med sig tankar, åsikter, trender, platser eller annan information som på något sätt är länkat till Sverige.

Det går att nominera personer till den hedersvärda posten - men hittills måste denne vara svensk medborgare.

"Detta kan förändras i framtiden för att erbjuda ett bredare perspektiv", står på hemsidan.

Får programledaren Stephen Colbert bestämma kommer denna förändring däremot att ske inom en mycket snar framtid.

STOCKHOLM/NEW YORK. Ända sedan Sonja Abrahamsson gjorde @sweden-kontot på Twitter till en snackis i USA har superprogramledaren Stephen Colbert kampanjat för att få ta över det svenska twittrandet under en vecka.

Under "Operation Artificial Swedener" har tevestjärnan uppmanat sina tittare och fans att nominera honom som twittrare - och det kan vara på väg att ge resultat. Visit Sweden, som är initiativtagare till twitterkontot, kommer att sitta ned de närmaste dagarna för att bestämma sig och ett besked väntas komma i veckan.

– Vi fortsätter kika på möjligheterna, inga dörrar är stängda, säger Johannes Karlsson, ansvarig för PR och sociala medier på Visit Sweden, till Nyheter24.

Sjöng Abba i programmet

I ett sista försök att övertyga organisationen valde Stephen Colbert att sjunga en egen version av Abbalåten "Take a chance on me" tillsammans med ett gäng Abba-look-a-likes.

Uppmärksamheten har utan tvekat gynnat @swedenkontot och Sverige, inte bara genom fler följare på twitter.

– Vi har verkligen sett ett uppsving, framför allt i de relationer vi har. Vi når verkligen ut, säger Johannes Karlsson.

Se Colberts Abbatolkning i The Colbert Nation här:

Mon - Thurs 11:30pm / 10:30c

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

En del av Børsens mur har rasat

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.