Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vattenmaffia dödade lekande flicka

- 27/06/2012, 17:38 -

Channi Anand/AP/Scanpix

Allt fler barn faller offer för den indiska maffians giriga handel med vatten. Senast i raden är en lekande flicka som på sin fyraårsdag föll ner i en brunn som lämnats öppen efter att ha tömts på vatten.

GURGAON. Förra veckan fyllde Mahi Upadhyay fyra år. Det blev hennes sista födelsedag i livet. Den lilla flickan lekte i Gurgaon-distriktet i den norra delstaten Haryana när hon föll ner i en brunn som lämnats öppen, rapporterar Aljazeera.

Över 100 hjälparbetare sattes in i räddningsarbetet men flickans liv gick inte att rädda och miljoner indier följde dramat via direktsänd teve.

Mahi Upadhyay är dock inte den första att mista livet på detta sätt. Många barn har de senaste åren trillat ner i brunnar som lämnats öppna av den maffia som tjänar stora pengar på att tömma brunnarna på den värdefulla vätskan – som de sedan säljer dyrt i områden där människor saknar tillgång till rent vatten.

– Det är en ond cirkel, sa hydrologen Sudipto Roy till Aljazeera efter olyckan.

– Sådana här dödsolyckor kommer att fortsätta så länge det finns en svart marknad för vatten, så länge det slösas med vatten som därför blir en bristvara.

Av: Johan Augustin