Mejlet från gymmet var lite "kaxigt" tycker Robin Olsson.
1 av 2
Mejlet från gymmet var lite "kaxigt" tycker Robin Olsson. - Foto: Privat
Gymmet övervakade de som tränade utan tillstånd.
2 av 2
Gymmet övervakade de som tränade utan tillstånd. - Foto: Patrik Sörquist / Scanpix / Fitness24seven obs: Bilden är ett montage

Fitness24seven filmade utan tillstånd

Robin Olsson blev påkommen när han tränade med fel skor på gymmet Fitness24seven. Men övervakningskameran som hade fångat honom på bild satt uppe och rullade helt utan tillstånd.


LUND.

- Det hela var ganska klantigt av Fitness24seven, säger Robin Olsson, 28, till Nyheter24.

Han och hans sambo fick ett brev hem på posten med en varning från gymmet de båda brukade träna på. Övervakningskamerorna hade tagit dem båda på bar gärning när de tränat utan att byta skor först.

Förutom att Robin Olsson bröt mot trivselregler på gymmet så skedde här också ett annat lagbrott. Fitness24seven hade nämligen inte tillstånd att filma överhuvudtaget.

Robin Olsson skickade in en anmälan till Länsstyrelsen i hopp om att ärendet skulle tas vidare och mycket riktigt, enligt Axel Stark på Länsstyrelsens förvaltningsavdelning bad myndigheten gymmet ta ner kamerorna omdedelbart.

- De ska inte sitta uppe, säger Axel Stark som poängterar att Fitness24seven har all rätt att söka tillstånd men tack vare Robin Olssons tips kunde fuskfilmandet stoppas.

- Det är inte särskilt smart att skicka ut skriftliga varningar om att de övervakat oss med kameror när de inte ens haft tillstånd, säger Robin Olsson.

"Känner sig kränkt"

Han har ingenting emot övervakning i syfte att hindra brott, men när det kommer till att någon suttit och tittat på en film med de som tränar, då har det gått för långt tycker Robin Olsson, som känner sig kränkt.

- Ja faktiskt, någon har ju suttit och kollat vad folk har på fötterna när de tränar.

I samband med att Fitness24seven fick stänga av kamerorna fick Robin Olsson veta i ett "kaxigt" mejl att: 

"... vi har brutit all ström till dem. Tyvärr betyder det att vi heller inte kan använda dem om det finns misstanke för brott. Hoppas du är nöjd med beslutet och kan fortsätta din träning på bästa sätt!"

Robin Olsson har nu sagt upp kontraktet med gymmet.

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen sökt Fitness24seven.

Gym
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.