Onsdag 25 Maj
Stockholm

Bara McDonalds får sälja pommes under OS

Med 3 000 kvadratmeter ska det tjäna 1 200 kunder i timmen.
1 av 6
Med 3 000 kvadratmeter ska det tjäna 1 200 kunder i timmen. Foto: Getty Images
Efter Paralympics i september rivs det igen.
2 av 6
Efter Paralympics i september rivs det igen. Foto: Getty Images
Världens största McDonalds finns på OS-området.
3 av 6
Världens största McDonalds finns på OS-området. Foto: Getty Images
Om de inte ligger bredvid en friterad fiskfilé förstås. Den engelska nationalrätten är fredad - så länge ingen personal hotas.
4 av 6
Om de inte ligger bredvid en friterad fiskfilé förstås. Den engelska nationalrätten är fredad - så länge ingen personal hotas. Foto: Getty Images
Det här är den enda formen av pommes frites som du kan hitta på OS-området i London.
5 av 6
Det här är den enda formen av pommes frites som du kan hitta på OS-området i London. Foto: Getty Images
På OS-arenorna har dessutom Visa sett till att byta ut bankomater som tar andra former av bankkort.
6 av 6
På OS-arenorna har dessutom Visa sett till att byta ut bankomater som tar andra former av bankkort. Foto: Getty Images

Hundratals matförsäljare runtomkring OS-området i London förbjuds från att sälja pommes frites. Det är något som är vikt åt den amerikanska jättesponsorn.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Världens största McDonalds rivs efter OS

Ett stenkast från Olympiastadion har världens största McDonaldsrestaurang byggts inför mästerskapet. Med sina 3 000 kvadratmeter ska den servera 1 200 kunder i timmen och sälja snabbmat för 3 miljoner pund under OS.

Efter Paralympics i september ska dock den jättelika McDonaldsrestaurangen rivas igen och då återtas titeln av en i Moskva.

LONDON. Sponsorerna till sommar-OS i London får igenom allt de pekar på, verkar det som. Snabbmatsjätten McDonalds har lyckats få igenom ett förbud för övriga återförsäljare att servera pommes frites. Det finns dock ett kryphål - om det finns fisk till. På så vis räddas den brittiska nationalrätten fish and chips.

Även den klassiska rätten kan dock vara i fara - om det visar sig att besökarna på det olympiska området rasar mot de som jobbar med serveringen.

"Snälla, låt det inte gå ut över personalen - det kommer bara att leda till att vi tar bort fish and chips helt", skriver Londons OS-kommitté i ett pressmeddelande.

Visa plockar bort bankomater

Det är inte bara McDonalds som skaffat sig fördelar. Även kreditkortsföretaget Visa har fått göra lite som de vill. Enligt Daily Mail ska 27 bankomater som accepterar andra kort plockas bort från OS-arenorna och ersättas med blott åtta bankomater som bara tar Visa-kort. Man kommer också endast kunna betala med Visa-kort eller kontanter vid kiosker och liknande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela