Till och med prins Charles och hans Camilla har fått presentera vädret i teve.
1 av 3
Till och med prins Charles och hans Camilla har fått presentera vädret i teve. - Foto: Andrew Milligan / AP / SCANPIX
Meteorologerna varnar för åskstormar när vädret ändå blir soligt - då rasar turistorganisationerna och kräver bötesstraff.
2 av 3
Meteorologerna varnar för åskstormar när vädret ändå blir soligt - då rasar turistorganisationerna och kräver bötesstraff. - Foto: LUDEK PERINA / AP / SCANPIX
Kanske är det bäst att helt enkelt alltid ha med sig paraply?
3 av 3
Kanske är det bäst att helt enkelt alltid ha med sig paraply? - Foto: Jens Meyer / AP / SCANPIX

Vill att meteorologer ska bötfällas när de har fel

I Sverige har de rätt varannan gång - i Holland är problemet med felaktiga prognoser ännu större. Nu krävs straff mot meteorologerna.


Har rätt varannan gång

I Sverige har meteorologerna rätt i lite mindre än 50 procent av fallen enligt en stor undersökning av Dagens Nyheter som tittat närmare på de största vädersajterna i Norden.

AMSTERDAM. Holländska turistorganisationer har tröttnat. Nu vill de se ett slut på de dåliga väderprognoser som gör så att människor inte åker till deras campingar, parker och stränder. Joep Thonissen, chef på Recron (Hollands riksförbund för turistattraktioner) vill bötfälla meteorologerna som ständigt har fel.

– Förra veckan var det riktigt fint väder över stora delar av landet men väderprognoserna visade kraftigt regn och åska så folk stannade hemma, säger han enligt brittiska Metro.

Thonissen pekar framför allt ut ett företag nära Amsterdam som levererar väderdata till flera stora medier i landet.

Även i Belgien har turistorganisationerna klagat på meteorologerna. Där menar man att de förstorar upp dåligt väder men inte bryr sig lika mycket när vädret är bra.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!