En buss premiärkör i den nya filen.
1 av 6
En buss premiärkör i den nya filen. - Foto: Getty Images
OS-filerna är bara en av de saker som debatteras och kritiseras inför spelen.
2 av 6
OS-filerna är bara en av de saker som debatteras och kritiseras inför spelen. - Foto: Charlie Riedel / AP / SCANPIX
"Min uppfattning är att dessa vägar har kostat mer än kronjuvelerna att fixa i ordning men ingen vet hur de ska användas".
3 av 6
"Min uppfattning är att dessa vägar har kostat mer än kronjuvelerna att fixa i ordning men ingen vet hur de ska användas". - Foto: Sang Tan / AP / SCANPIX
Matt Jones, 31, tror att det kommer att bli kaos i trafiken.
4 av 6
Matt Jones, 31, tror att det kommer att bli kaos i trafiken. - Foto: Privat
Svenska Kristin Tollstedt, 29, som bor i London ser inte fram emot OS.
5 av 6
Svenska Kristin Tollstedt, 29, som bor i London ser inte fram emot OS. - Foto: Privat
De boende i London ser inte direkt fram emot de olympiska spelen - eller kaoset som kommer att uppstå.
6 av 6
De boende i London ser inte direkt fram emot de olympiska spelen - eller kaoset som kommer att uppstå. - Foto: Montage / Privat / Getty Images

Londonborna: "Det kommer att bli kaos under OS"

Särskilda bilfiler, nya arbetstider och missiler på folks hustak. Det är inte lätt att vara Londonbo just nu. "Vägarna gör det till en ren fars att köra i staden"


Så ska staden säkras

Det brittiska försvaret har satt in 14 000 soldater för att säkra London under spelen. När säkerhetsbolaget G4S misslyckades tvingades man sätta in ytterligare 3 500 soldater - vissa som precis kommit hem från Afghanistan. I floden Themsen ligger ett krigsfartyg redo och luftvärn har placerats ut på hustaken.

Bilder på hur London säkras hittar du här.

LONDON. Förberedelserna inför de olympiska spelen i London blir allt mer intensiva för varje dag som går. Det är redan trångt på vägarna inför OS och nu börjar alltihop gå invånarna på nerverna.

Trafiken kommer bli kaos. De har nya OS-filer som bara idrottare eller taxibilar får använda men det kommer skapa problem för alla andra. Att åka tunnelbana kommer att bli ett helvete och jag kommer verkligen inte åka kommunalt, säger Londonbon Matt Jones, 31, till Nyheter24.

När en av OS-filerna öppnades på måndagen mellan flygplatsen Heathrow och centrala London rådde stor förvirring på en av de högst trafikerade motorvägarna.

"Dessa vägar har kostat mer än kronjuvelerna"

Som mest bisarrt blir det på Southampton Row. Där har trafikanterna på ena sidan vägen tre alternativ som alla är olagliga. Bussfilen, OS-filen eller köra mot färdriktningen. Om man kör i någon av de märkta filerna under dagtid riskerar man 130 pund (cirka 1 400 kronor) i böter, rapporterar Daily Mail.

– Min uppfattning är att dessa vägar har kostat mer än kronjuvelerna att fixa i ordning men ingen vet hur de ska användas. Jag har hört något om att vägarna gör det till en ren fars att köra i staden, säger svenska Kristin Tollstedt, 29, som arbetar som psykolog i London, till Nyheter24.

Mer oro över missiler än angrepp

Samtidigt har säkerheten höjts rejält inför spelen i staden som drabbades av ett terrordåd så sent som 2005. Men det är inte någon attack som oroar engelsmännen.

– Människor verkar mer oroliga över att det finns missiler placerade på deras tak. Jag tror britter försöker ignorera säkerhet och bara köra. Om någonting händer, händer det. Jag tror folk är mer irriterade över att det är militär överallt vilket gör saker lite mer obehagligt, säger Matt Jones.

På hans jobb inom finanssektorn har de fått ett nytt schema för att undvika rusningstrafiken under OS. Dessutom blir de uppmanade att springa eller cykla till jobbet.

– Regeringen har till och med ett program på gång just nu där de tar din väska till en station och så springer du till stationen, säger han.

Kristin Tollstedt har också sett uppmaningarna om att undvika kollektivtrafiken - reklamen är överallt.

– Det är käcka färgglada bilder av människor i kostym som snor på sig löparskorna och traskar den dar milen till jobbet, genom centrala London, säger hon.

Ser du fram emot OS?

– Nej faktiskt inte! Jag är inget sportfan så för mig innebär detta bara att min restid dubblas och jag måste jobba hemifrån en del for att undvika reskaoset. Men klart det är kul för London som stad att vi får chans att vara värd och dra hit så mkt människor som kan bidra till näringen och uppleva vårt fantastiska väder!

OS-invigningen äger rum den 27 juli.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!