Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Biomördarens lägenhet riggad med sprängmedel

- 21/07/2012, 12:22 -
undefined
1 av 5

undefined

undefined
2 av 5

undefined

undefined
3 av 5

undefined

undefined
4 av 5

undefined

undefined
5 av 5

undefined

James Holmes, 24, misstänks ha planerat att spränga poliser i luften. Polisen tror att han gillrat en fälla i sin lägenhet som skulle ta livet av flera poliser. På lördagskvällen gjorde polisen en "kontrollerad sprängning" i Holmes lägenhet.

DENVER. Gasflaskor, flaskor fyllda med ammunition och kablar eventuellt kopplade till en utlösningsmekanism. Det var vad som mötte polisen när de undersökte den misstänkte massmördaren John Holmes lägenhet efter morden i biosalongen.

Polisen misstänker att Holmes planerat att lura dit poliser genom att sätta på musik på extremt hög volym med hjälp av en timer. Planen var att störda grannar skulle larma polis som sedan skulle sprängas i luften.

– Hur vi ska ta oss in i lägenhet på ett säkert sätt är ett förbryllande problem. Personligen har jag aldrig sett någonting liknande. Jag ser en oerhörd mängd kablar, minor, glasflaskor fulla med ammunition, glasflaskor fulla med vätska och något ser ut som artilleripjäser, säger polischefen Dan Oates till Sky.

Var kraftigt beväpnad och utklädd till "Jokern"

Holmes bor bara några minuter ifrån biosalongen där han misstänks ha mördat tolv personer utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" i Batmanfilmerna. Han ska ha köpt en biljett i kassan, hämtat upp sina vapen vid en nödutgång och börjat skjuta vilt omkring sig i salongen. 

– Han hade färgat håret rött. Han sa att han var "Jokern", uppenbarligen Batmans fiende, sa Ray Kelly polischef på NYPD under en presskonferens.

"Vi bedömer läget vid lägenheten som extremt farligt"

Holmes ska ha varit beväpnad med ett maskingevär, en hagelbössa och två pistoler. Polisen planerade att gå in i Holmes lägenhet under lördagen, men ändrade sedan taktik. Enligt bombexperter på plats var sprängladdningarna i lägenheten så farliga att det inte gick att desarmera materialet på ett säkert sätt. Därför ska polisen detonera sprängladdningarna med hjälp av en robot. 

Vid 19.50-tiden gjordes en "kontrollerad sprängning" i James Holmes lägenhet, rapporterar Sky. Operationen var lyckad och nu ska fler sprängladdningar detoneras. Brandmän står redo utanför huset för att hantera en eventuell brand.