James Holmes är
James Holmes är - Foto: Scanpix

18-åring först ut med Batman-massakern

18-årige Morgan Jones använde sociala nätverket Reddit att sprida och uppdatera nyheten om Batman-massakern. Det ledde till att medierna vände sig till honom för att få information om dödsskjutningarna.


Detta är Reddit

Reddit är en social nyhetssajt. Användare som kallas "redditors" kan förutom att läsa innehållet även posta egna länkar med innehåll på nätet. De skapar en community där de kan kommentera och svara på andra kommentarer på sina länkar.


Reddit-användarna kan också skapa inriktade sektioner, så kallade "subreddits" där man kan kommentera och posta kommentarer. 

AURORA. Efter massakern i Aurora, Colorado, är det nog många som kommer att använda det sociala nyhetsnätverket Reddit för att att få snabb information i framtiden – och särkilt då följa ett användarnamn extra noga: integ3r, eller Morgan Jones som 18-åringens riktiga namn är. 


Jones, som är student och bor hemma i Denver, Colorado spelade tv-spel när han fick reda på nyheten om skjutningarna på bio-salongen genom en Facebook-uppdatering som var kopplad till en nyhetskanal, har Jones berättat för sajten BuzzFeed FWD.



Han började föra in händelseförloppet på sin Reddit-sida, och även fast det till en början till stor del var oklart vad som hade hänt, så kunde Jones genom att följa status-uppdaterngar på sin Facebook, slå fast att massakern ägde rum under Batman-premiären till "The Dark Knight Rises" och att minst tio personer hade skjutits till döds.

– Jag var nervös eftersom några av mina vänner bor i Aurora, sa Morgan Jones till BuzzFeed FWD.

Han var först med att lägga ut en länk med nyheten på Reddit, uppdatera den, korrigera gammal information, och svarade samtidigt på frågor från andra Reddit-användare. Eftersom han bor i Aurora-området, och är en snabb Reddit-användare blev han den källa som andra nyhetskanaler vände sig mot.

– Jag höll mig vaken hela natten, och var riktigt trött. Men det känns som att jag har hjälpt människor som ville få reda på vad som egentligen hände.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!