James Holmes misstänks för massakern.
1 av 4
James Holmes misstänks för massakern.
James Holmes i rättssalen under måndagen.
2 av 4
James Holmes i rättssalen under måndagen. - Foto: Scanpix
Anhöriga till släktingar som sköts i
3 av 4
Anhöriga till släktingar som sköts i - Foto: Scanpix
David Sanchez, anhörig till drabbade i incidenten, vill att Holmes döms till dödsstraff.
4 av 4
David Sanchez, anhörig till drabbade i incidenten, vill att Holmes döms till dödsstraff. - Foto: Scanpix

Holmes vägrar samarbeta

På måndagen inleddes förhören med "Batman-mördaren" James Holmes. 24-åringen som riskerar dödsstraff yttrade inte ett ord i rättssalen.


Detta har hänt

Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Aurora i Denver sköts 12 personer till döds och 59 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, är gripen misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken.


Han misstänks även ha gillrat en fälla i sin lägenhet där sprängladdningar skulle döda flera poliser.
AURORA. Med orangefärgat hår som tydligen ska vara inspirerat av Jokern i Batman, ett orakat ansikte och med tom blick satt James Holmes i förhör under måndagen i Arapahoe County.

Han är anklagad för att ha mördat 12 människor och skadat 58 i fredagens biograf-skjutning i Aurora , Colorado.

Holmes yttrade inte ett enda ord under hela den tid han befann sig i domstolen och fick åtalet uppläst för sig, och inte ens när domaren ställde frågan om han förstod sina rättigheter svarade Holmes. Hans advokater svarade åt honom. Åklagarna som var med i rätten sa efteråt att de inte visste om Holmes gick på mediciner, men klargjorde att han såg "trött ut".

Utanför rättssalen stod David Sanchez, vars gravida dotter undkom mördaren – men hennes man träffades av kulor i huvudet och är en av dem som fortfarande är kritiskt skadade.

– När det handlar om din egen dotter, som undkommer döden med bara några sekunder, så blir man förbannad, sa Sanchez till media på plats.

Hans dotter Katie Medely, 21, och hennes man Caleb, 23 hade sett fram emot den nya Batman-premiären i ett år. På frågan vilket straff Holmes förtjänar svarade Sanchez:

– Dödsstraff. 

Holmes åtalas för mord, grov misshandel och vapenbrott. Dödsstraffet återinfördes i Colorado den 1 januari 1975

Se när James Holmes får åtalet uppläst:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.