Här är elpistolen svenska polisen vill vara själv om att använda.
Här är elpistolen svenska polisen vill vara själv om att använda. - Foto: Indeogogo.com / Faksimil

Polisen säger blankt nej till ny Iphone-uppfinning

Svenska polisen säger nej till en ny Iphone uppfinning: Ett skal som kan avändas som elpistol. Däremot kan polisen själv tänka sig att använda uppfinningen.


För ungefär 870 kronor kan du snart köpa Iphone-skalet "Yellow Jacket" som också fungerar som en elpistol laddad med 650 000 volt. Ja, om du inte bor i Sverige alltså. För i Sverige vill polisen vara själv med att få använda elpistolen. 

– Vi kommer med hundra procent att avslå detta. I USA är folk bättre beväpnade än Sverige, det har vi sett under veckan i alla tidningar. Du kan nästan skjuta brevbäraren om han kommer för nära, säger Håkan Andersson, sektionschef vid Stockholmspolisens vapen och djurskydd, till Entreprenör24.

Idén till ett Iphone-skal som även fungerar som elpistol i kniviga situationer föddes när entreprenören Seth Froom, 23, fick inbrott av en beväpnad rånare.

Seth Froom, som tidigare tjänstgjort som militärpolis, började fundera på hur vanliga personer på ett smidigt sätt skulle kunna försvara sig mot elakingar. Han kom på idén att montera en elpistol på en Iphone i form av ett skal för Iphone4 och Iphone4s. 

Elpistolen som laddas med 650 000 volt fungerar i direktkontakt med kroppen men går att låsa med en säkerhetsbrytare som minskar risken att själv bli elektrifierad. 

Seth Froom och hans kollega Sean Simone har startat en insamling för att drömmen om elpistolen ska bli verklighet. Målet på 100 000 dollar är nära då man redan lyckats samla in 70 000.

Men svenska polisen ställer sig kritisk till Yellow Jacket.

– Det är ytterst få som ens har tillstånd för pepparspray i Sverige, kanske en under tre år som får det och då ska man ha en extrem hotbild mot sig, säger Håkan Andersson.

Är det någon som ska få ta del av den nya uppfinningen i Sverige, är det polisen själv, säger han.

- Det jag kan tänka mig är om ett företag skulle sälja idén till Sveriges polisstyrka. Vi har haft en debatt om att hitta en lösning något steg under sjutvapen, säger Håkan Andersson till Entreprenör24
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!