James Holmes skickade ett paket som kunde ha förvarnat myndigheterna till sitt gamla universitet.
1 av 3
James Holmes skickade ett paket som kunde ha förvarnat myndigheterna till sitt gamla universitet. - Foto: Scanpix
Holmes greps i samband med massakern i Denver och misstänks nu för tolv mord.
2 av 3
Holmes greps i samband med massakern i Denver och misstänks nu för tolv mord.
På tisdagen besökte huvudrollsinnehavaren ur nya Batmanfilmen, Christian Bale, Aurora.
3 av 3
På tisdagen besökte huvudrollsinnehavaren ur nya Batmanfilmen, Christian Bale, Aurora. - Foto: Ted S. Warren / AP / SCANPIX

Batmanmördarens varnande paket till universitetet

James Holmes skickade teckningar och anteckningar till sin gamla skola. Sedan dödade han tolv och skadade 58.


Batmanmassakern i Denver
Under premiärvisningen av Batmanfilmen "The Dark Knight Rises" i Denver, Colorado, sköts 12 personer till döds och 58 skottskadades. Medicinstudenten James Holmes, 24, greps misstänkt för dådet. Enligt polisen var han utklädd till den fiktiva figuren "Jokern" och öppnade eld mot biopubliken efter att ha kastat in tårgas i salongen.
DENVER. Fler och fler detaljer om den misstänkte massmördaren James Holmes, 24, börjar komma upp till ytan. Nu visar det sig att han skickade ett förvarnande paket till sitt gamla universitet inför attacken på biografen i Aurora.

Enligt CBS News innehöll det bland annat anteckningar där han skrev om att skjuta folk och till och med teckningar på en beväpnad man och sina offer. Paketet var adresserat till en psykolog på University of Colorado men upptäcktes först på måndagen.

Samtidigt börjar personer som känt Holmes tidigare att försöka beskriva hur han varit när de träffat honom. En av dem är hans lärare i femte klass, Paul Karrer.

– Som lärare tänker man att det här är ett av mina barn. Och sen tänker man också: Kunde jag ha gjort något? Såg jag något? Missade jag något? Du vet, kunde jag ha gjort något för att stoppa detta? Gjorde jag något som orsakade det? Svaret är nej, men det är så man tänker och det är så man känner, säger han till CNN.
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.