Polisen hittade över 20 vapen i Prescotts lägenhet.
1 av 3
Polisen hittade över 20 vapen i Prescotts lägenhet. - Foto: Getty Images
Han påstod att han var
2 av 3
Han påstod att han var - Foto: Stella Pictures
James Holmes står anklagad för att ha skjutit ihjäl 12 personer under en premiärvisning av nya Batman-filmen
3 av 3
James Holmes står anklagad för att ha skjutit ihjäl 12 personer under en premiärvisning av nya Batman-filmen - Foto: Scanpix

Polis grep "Jokern" som planerade massaker

Polisen i Maryland kan ha avstyrt en repris av biomorden i Aurora. Under torsdagen grep polisen en misstänkt man som sa att han var "Jokern" och i hans hem hittades en större mängd automatvapen.


WASHINGTON. Den misstänkte mannen kallade sig själv för "Jokern". Han ringde till sin förra arbetsgivare och hotade personalen.

– Jag är en joker. Jag ska ladda mina vapen och skjuta alla, ska mannen ha sagt när han ringde och hotade sin arbetsplats, enligt Daily News

Mannen har identifierats som Neil Prescott, en missnöjd pappersarbetare. Bara några dagar efter Batmanmassakern i Denver ringde han och hotade sin arbetsplats. När polisen undersökte hans hem hittades över 20 vapen, både pistoler och automatvapen. Man hittade även över 400 patroner. Hur Prescott har fått tag på den stora vapenarsenalen är ännu en gåta för polisen.

Huruvida det finns något samband mellan Prescott och biomördaren James Holmes är oklart. Det enda som kopplar samman de två fallen i nuläget är att Prescott kallade sig för "Jokern". Innan hoten har Prescott genomgått en psykisk undersökning. Han har inte heller synts till på sin arbetsplats på fyra månader och var på väg att avskedas. Om polisen inte gripit honom kunde USA mycket väl fått se ytterligare en massaker på bara en vecka, rapporterar Huffington Post
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.