Måndag 6 Dec
Stockholm

Kan bli dödstraff för Denver-mördaren

I dag väntas han blir formellt anklagad för morden och kan dömas till döden.
1 av 5
I dag väntas han blir formellt anklagad för morden och kan dömas till döden. Foto:
Det var under en premiärföreställning av Batman som James Holmes steg in i salongen och började skjuta.
2 av 5
Det var under en premiärföreställning av Batman som James Holmes steg in i salongen och började skjuta. Foto: Alex Brandon
James Holmes, som färgat håret orange precis som Jokern i Batman, säger att han inte kommer ihåg någonting.
3 av 5
James Holmes, som färgat håret orange precis som Jokern i Batman, säger att han inte kommer ihåg någonting. Foto: Scanpix
James Holmes köpte ammunition från nätet innan attacken.
4 av 5
James Holmes köpte ammunition från nätet innan attacken. Foto: Getty Images
I Denver, Colorado sörjer invånarna.
5 av 5
I Denver, Colorado sörjer invånarna. Foto: Alex Brandon

I dag väntas James Holmes bli formellt anklagad för dödsskjutningarna i Denver som ägde rum för en dryg vecka sedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt
Det var vid premiären till den nya Batman-filmen "The Dark Knight Rises" natten till den 20 juli, som James Holmes, 24 gick in i biografsalongen i Aurora, Colorado. Han var utklädd till "Jokern" med full skyddsutrustning, maskingevär och tårgas. Efter massakern stod det klart att 12 personer dog och 58 skadades.

Under de första domstolsförhandlingarna yttrade inte James Holmes ett ord, och verkade slumra till då och då. Det är ännu inte officiellt om James Holmes är under stark medicinering. 
COLORADO. I dag väntas James Holmes, mannen som misstänkts ligga bakom dödsskjutningen på en biograf i Denver för ungefär en vecka sedan, bli formellt anklagad för massakern.

Det handlar om åtalspunkter som omfattar tolv fall av överlagt mord, någonting som kan leda till dödsstraff enligt Colorados lag. 

Försvaret kommer antagligen hävda att James Holmes inte är straffsrättsligt tillräknelig och kommer lägga fram bevis som pekar på att han var sinnessförvirrad när brottet ägde rum.

James Holmes säger själv att han inte kommer ihåg någonting från kvällen då han ska ha stigit in i en biografsalong mitt under premiären av nya Batman-filmen och dödat 12 oskyldiga personer, skriver Denver Post
Kommentera
Kopiera länk
Dela