Lördag 8 Maj
Stockholm

Satte upp kamera - såg äldrevården misshandla mormor

 89-åringen blev både slagen och dragen över sovrumsgolvet av sina två vårdare.
89-åringen blev både slagen och dragen över sovrumsgolvet av sina två vårdare. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Familjen misstänkte att den 89-åriga Ivy Robinson blev misshandlad av sina vårdare och bestämde sig för att sätta upp en kamera. I fem dagar fångades sedan den fysiska och psykiska misshandeln på film.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Flyttar från vårdhemmet

Familjen har i efterhand valt att flytta Ivy Robinson från vårdhemmet så hon kan få den vård hon förtjänar.

WEST YORKSHIRE. Med hjälp av en liten kamera gömd i en alarmklocka lyckades familjen till den demenssjuka Ivy Robinson, 89, fånga vårdarnas övervåld. På filmen kunde familjen sedan se hur 89-åringen blev slagen, dragen över sovrumsgolvet och hur vårdarna inte heller gav henne rätt sorts medicin. 

De chockerande bilderna ledde sedan till att de två vårdarna, 29 och 45 år gamla, kunde gripas av polisen. På onsdagen dömdes den 29-åringen till fyra månaders fängelse samtidigt som 45-åringen dömdes till tolv månaders samhällstjänst efter att hon erkänt övergreppen, rapporterar den brittiska tidningen Daily Mail.

I samband med domen uttalade sig vårdhemmets ägare om händelsen.

– Jag är förkrossad över att två långvariga och erfarna medarbetare, som hade fått en omfattande utbildning i att ta hand om och skydda äldre och utsatta människor, hade uppträtt på ett sådant motbjudande sätt. Det finns inte ord för att uttrycka hur ledsen jag är, sa han enligt Daily Mail . 

Kommentera
Kopiera länk
Dela