89-åringen blev både slagen och dragen över sovrumsgolvet av sina två vårdare.
89-åringen blev både slagen och dragen över sovrumsgolvet av sina två vårdare. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Satte upp kamera - såg äldrevården misshandla mormor

Familjen misstänkte att den 89-åriga Ivy Robinson blev misshandlad av sina vårdare och bestämde sig för att sätta upp en kamera. I fem dagar fångades sedan den fysiska och psykiska misshandeln på film.


Flyttar från vårdhemmet

Familjen har i efterhand valt att flytta Ivy Robinson från vårdhemmet så hon kan få den vård hon förtjänar.

WEST YORKSHIRE. Med hjälp av en liten kamera gömd i en alarmklocka lyckades familjen till den demenssjuka Ivy Robinson, 89, fånga vårdarnas övervåld. På filmen kunde familjen sedan se hur 89-åringen blev slagen, dragen över sovrumsgolvet och hur vårdarna inte heller gav henne rätt sorts medicin. 

De chockerande bilderna ledde sedan till att de två vårdarna, 29 och 45 år gamla, kunde gripas av polisen. På onsdagen dömdes den 29-åringen till fyra månaders fängelse samtidigt som 45-åringen dömdes till tolv månaders samhällstjänst efter att hon erkänt övergreppen, rapporterar den brittiska tidningen Daily Mail.

I samband med domen uttalade sig vårdhemmets ägare om händelsen.

– Jag är förkrossad över att två långvariga och erfarna medarbetare, som hade fått en omfattande utbildning i att ta hand om och skydda äldre och utsatta människor, hade uppträtt på ett sådant motbjudande sätt. Det finns inte ord för att uttrycka hur ledsen jag är, sa han enligt Daily Mail . 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.

Polisen rapporterar om misshandel, Västerås

1 timme sedan
"Tonårspojke slagen i ansiktet utanför skola.", skriver polisen på sin hemsida.

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

1 timme sedan
Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.