På onsdagen hittades fyra döda nära Annencysjön. Nu visar det sig att den äldre kvinnan har ett svenskt pass.
1 av 2
På onsdagen hittades fyra döda nära Annencysjön. Nu visar det sig att den äldre kvinnan har ett svenskt pass. - Foto: Laurent Cipriani / AP / SCANPIX
En fyraårig flicka hittades vid liv under högen av lik.
2 av 2
En fyraårig flicka hittades vid liv under högen av lik. - Foto: Lionel Cironneau / AP / SCANPIX

Svensk bland dödsoffren i Frankrike

En av de fyra döda i skottdramat i Frankrike har ett svenskt pass. Det handlar om den äldre kvinna som hittades död i en bil tillsammans med två män.


Detta har hänt

På onsdagen upptäckte en privatperson tre döda kroppar i en bil vid Annecysjön. I närheten fanns även en cyklist som skjutits ihjäl. En ung flicka, som hittades vid cyklisten, vårdas för närvarande på sjukhus.

Polisen har inte gripit någon gärningsman.

GRENOBLE. En äldre kvinna med svenskt pass. Så beskrivs en av de fyra som skjutits ihjäl i franska alperna nära Annencysjön och hittades på onsdagen. Uppgifterna kommer bland annat från franska Le Dauphine.

Dödsoffren ska vara pappa, mamma och farmor. Familjens två barn överlevde skottlossningen, men den åttaåriga flickan skadades efter att ha träffats av tre kulor. Enligt The Telegraph var hon dessutom svårt misshandlad. På torsdagen meddelade åklagare att man hittat en fyraårig flicka under de döda kropparna långt efter att de upptäckts. Hon är lillasyster till åttaåringen.

Enligt polisen ska den cyklist som också sköts ihjäl troligtvis ha försökt ingripa och då själv blivit skjuten. Man utesluter inte att det hela kan handla om ett familjedrama.

– Med tanke på det vi ser är det säkert att det första spåret för oss är att det inträffat något brottsligt. Alla spår är möjliga, det kan också ha varit ett familjedrama, det är inte uteslutet, säger åklagaren Eric Maillaud enligt Daily Mail.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!