1 av 3
- Foto: AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: AP/Scanpix

Massakern i Frankrike kan vara ett beställningsjobb

Polisen misstänker att massakern i Frankrike utfördes av professionella yrkesmördare. Den mördade pappan har tidigare övervakats av den brittiska säkerhetstjänsten.


Detta har hänt

På onsdagen upptäcktes tre döda kroppar i en bil vid Annecysjön i Frankrike. Senare hittades även en cyklist ihjälskjuten och en fyraårig flicka hittades svårt skadad under ett lik i bilen. 

Fallet har skakat Frankrike och presidenten Francois Hollande har gått ut och sagt att Frankrike ska göra allt i sin makt för att gripa gärningsmännen.

SAINT JORIOZ. Brittisk och fransk polis samarbetar intensivt för att bringa klarhet i vem eller vilka som ligger bakom de uppmärksammade morden i de franska alperna. Ett av huvudspåren är att den mördade pappan var mördarnas mål.

Enligt Sky ska mannen ha varit känd av den brittiska underrättelsetjänsten i 20 år och polis övervakade familjens hem under början av 2000-talet. Det är oklart varför mannen blivit föremål för polisens intresse, men klart är att mannen visat oro innan massakern.

– Han berättade att han hade familj i Irak och att han var orolig för deras säkerhet, säger Jack Saltman, granne till familjen, till Mirror

Enligt uppgifter i fransk press ska mannen även ha haft stora skatteskulder och varit inblandad i "topphemliga" uppdrag. 
Familjen besköts på en avlägsen parkering i alperna. Alla sköts med skott i huvudet och inga vapen hittades på platsen. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!