Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Massakern i Frankrike kan vara ett beställningsjobb

- 07/09/2012, 11:14 -
1 av 3

AP/Scanpix

2 av 3

AP/Scanpix

3 av 3

AP/Scanpix

Polisen misstänker att massakern i Frankrike utfördes av professionella yrkesmördare. Den mördade pappan har tidigare övervakats av den brittiska säkerhetstjänsten.

SAINT JORIOZ. Brittisk och fransk polis samarbetar intensivt för att bringa klarhet i vem eller vilka som ligger bakom de uppmärksammade morden i de franska alperna. Ett av huvudspåren är att den mördade pappan var mördarnas mål.

Enligt Sky ska mannen ha varit känd av den brittiska underrättelsetjänsten i 20 år och polis övervakade familjens hem under början av 2000-talet. Det är oklart varför mannen blivit föremål för polisens intresse, men klart är att mannen visat oro innan massakern.

– Han berättade att han hade familj i Irak och att han var orolig för deras säkerhet, säger Jack Saltman, granne till familjen, till Mirror

Enligt uppgifter i fransk press ska mannen även ha haft stora skatteskulder och varit inblandad i "topphemliga" uppdrag. 
Familjen besköts på en avlägsen parkering i alperna. Alla sköts med skott i huvudet och inga vapen hittades på platsen.