USA:s ambassad i Jemen stormad

Demonstranter har stormat den amerikanska ambassaden i Jemens huvudstad Sanaa. De plockade ned flaggan och brände den.


Se klipp här

SANAA. På onsdagen dödades ambassadören i Libyen. På torsdagen drabbade demonstranter och polis samman utanför USA:s ambassad i Kairo. Och nu har den amerikanska ambassaden i Jemens huvudstad Sanaa stormats.

Enligt nyhetsbyrån AP lyckades en folkmassa ta sig in på området men inte in i själva huset. Då hade de redan rivit ned skylten utanför. Väl där inne plockade demonstranterna ned den amerikanska flaggan och brände den.

BBC uppger att flera skadats i sammandrabbningarna. Men enligt nyhetsbyrån Reuters ska inga dödsfall ha rapporterats.

Jemen är hemlandet för terrornätverket Al-Qaidas mest aktiva gren och har den senaste tiden skakats av flera terrordåd. På tisdagen uppgav myndigheterna i landet att gruppens "vice ledare" dödats i en amerikansk attack.

Attack mot Libyenambassaden planerad?

Det har rapporterats att upprördheten bland demonstranterna i flera länder beror på filmen "Innocence of muslims", som anses kränka profeten Muhammed. Efter uppmärksamheten har det dock kommit uppgifter som betvivlar att skaparen Sam Baciles ens existerar. Enligt ABC News återfinns han inte i några officiella register.

När det gäller branden som tog Libyenambassadören Chris Stevens och tre andra personers liv tror både USA och Libyen nu att det handlat om en mer välplanerad attack. Därför har USA bland annat skickat två krigsfartyg till den libyska kusten.

Enligt en tjänsteman till CNN ska man även använda sig av drönare i jakt på misstänkta terrorister som kan ligga bakom attacken mot ambassaden i Benghazi.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.