Katt lär stum pojke att prata - sa "I love you"

Är katten människans nya bästa vän? Det kan man i alla fall tro efter att katten Jessi-Cat lärde 7-årige Lorcan Dillon att tala.


Selektiv mutism

Selektiv mutism framträder hos barn, som kan tala, men som misslyckas i vissa situationer. Det anses ha samband med hög ångestnivå och stress. Seletiv mutism är vanligt hos barn med autism eller autistiska drag.

STORBRITANNIEN. Lorcan Dillon levde i en tyst och ensam värld. När han var fyra år fick han diagnosen selektiv mutism som innebär svårigheter att tala i vissa situationer. 

Lorcan hade svårt för att få nya vänner och visa sina känslor, även inför sin mamma. I skolan och utanför hemmet var han knäpptyst. Då köpte mamma Jayne Dillon en katt som döptes till Jessi-Cat.

– Jag ville att han skulle ha någon att tala med som kunde hjälpa honom att slappna av. När Jessi-Cat träffade Lorcan verkade hon fascinerad av honom, säger Jayne Dillon till Daily Mail.

Efter några månader hände något magiskt. Lorcan började prata med Jessi-Cat och krama om henne. Sedan började han visa mer och mer känslor och även prata i skolan. Då kom dagen som Jayne väntat på.

– Jag såg hur Lorcan vände sig mot Jessi-Cat och sa jag älskar dig till henne. Det var fantastiskt att höra honom säga de orden för första gången, säger Jayne Dillon.

Jessi-Cat har nu vunnit första pris i tävlingen Cat’s Protection Awards, rapporterar Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!