Cybersex och sexchattar förbjuds i Filippinerna.
Cybersex och sexchattar förbjuds i Filippinerna. - Foto: SIMON PAULIN / SvD / SCANPIX

Lag förbjuder cybersex

Filippinerna förbjuder nu cybersex och sexchattar. De som bryter mot lagen riskerar höga böter och fängelse.


Filippinernas nya lag

BBC News skriver att den filippinska polisen ska starta en avdelning speciellt utvecklad för att motverka brottslighet på internet. Landet ska även upprätta en speciell domstol som ska ta hand om framtida fall.

De som ändå har cybersex riskerar böter på upp till 50 000 kronor och sex månaders fängelse.

FILIPPINERNA. Cybersex och sexchattar är en ökande industri som omsätter miljontals kronor varje år. Många gånger tvingas unga kvinnor att arbeta framför webcams i försök att tjäna pengar.

Förbjuder cybersex

För att få stopp på det här förbjuder Filippinerna nu cybersex. Förbudet är en del av en ny lag som ska bekämpa brottslighet på internet, som den filippinska presidenten Benigno Aquino skrev på den 15 september.

Kritiska röster

Den nya lagen har fått kritik från filippinsk media. De är oroliga för att den ska påverka pressfriheten i landet eftersom det står att "personer som skriver kränkande kommentarer på internet, inklusive kommentarer på sociala nätverk och bloggar, kan fängslas i upp till tolv år, utan någon möjlighet till villkorlig frigivning", rapporterar BBC News.

/
Senaste nytt

Per Skoglund tappar det helt i Nyhetsmorgon: ”Helv...”

Polisen i Lerum rapporterar om trafikolycka

"På E20, i höjd med Jerikotunneln och i riktning mot Göteborg, är två personbilar inblandade i en olycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Kinnevik säljer Tele2

Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik säljer hela sitt innehav i Tele2 för 13 miljarder kronor, skriver Kinnevik i ett pressmeddelande.

Fler dör med skulder hos Kronofogden

Antalet personer som dör skuldsatta har ökat under de senaste åren. De har ofta dragits med skulderna en stor del av sitt liv, enligt Kronofogden.

Polisen rapporterar om djur, Malmö

"Misstänkt förgöringsbrott i Almhög.", skriver polisen på sin hemsida.

Morgonens nyheter 26 februari

Här är morgonens nyheter i korthet.