Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför ska du göra slut med exet på Facebook

- 21/09/2012, 07:48 -
Ny studie visar att du gör bäst i att hålla dig borta från exets Facebooksida.

Ny studie visar att du gör bäst i att hålla dig borta från exets Facebooksida.

Leif R Jansson/Scanpix

De som fortsätter att följa sitt ex via Facebook har betydligt svårare att komma över hen. Det visar en ny psykologisk studie.

STUDIE. Har du kvar ditt ex som vän på Facebook och går in och kikar ibland? Du är inte ensam. Av de cirka en miljard människor som använder det sociala nätverket beräknas nästan en tredjedel behålla Facebookkontakten med sin tidigare partner, det skriver Science Daily.

Nu visar en psykologisk studie att de som följer sitt ex har svårare att återhämta sig efter det kraschade förhållandet. Enligt studien riskerar Facebookkontakten att hämma den normala psykologiska läkeprocessen.

De som följde sina ex mådde sämre

464 personer deltog i studien och forskarna följde deras emotionella återhämtning efter ett avslutad förhållande. De faktorer som mättes var längtan efter exet, negativa känslor, sexlust samt graden av självtillförsikt på en skala mellan håglöshet och framåtanda.

Studien visar att de som följde sina ex mådde sämre än de som inte gjorde det.