Måndag 26 Sep
Stockholm

Därför ska du göra slut med exet på Facebook

Ny studie visar att du gör bäst i att hålla dig borta från exets Facebooksida.
Ny studie visar att du gör bäst i att hålla dig borta från exets Facebooksida. Foto: Leif R Jansson/Scanpix

De som fortsätter att följa sitt ex via Facebook har betydligt svårare att komma över hen. Det visar en ny psykologisk studie.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Studien

Studien heter "Facebook Surveillance of Former Romantic Partners: Associations with PostBreakup Recovery and Personal Growth". Man utgick från personer som går in på sin tidigare partners Facebooksida och tittade på kommentarer och dylikt.

STUDIE. Har du kvar ditt ex som vän på Facebook och går in och kikar ibland? Du är inte ensam. Av de cirka en miljard människor som använder det sociala nätverket beräknas nästan en tredjedel behålla Facebookkontakten med sin tidigare partner, det skriver Science Daily.

Nu visar en psykologisk studie att de som följer sitt ex har svårare att återhämta sig efter det kraschade förhållandet. Enligt studien riskerar Facebookkontakten att hämma den normala psykologiska läkeprocessen.

De som följde sina ex mådde sämre

464 personer deltog i studien och forskarna följde deras emotionella återhämtning efter ett avslutad förhållande. De faktorer som mättes var längtan efter exet, negativa känslor, sexlust samt graden av självtillförsikt på en skala mellan håglöshet och framåtanda.

Studien visar att de som följde sina ex mådde sämre än de som inte gjorde det. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.