Den 16 september födde Mei Xiang en liten pandaunge som tragiskt nog avled på söndagen.
Den 16 september födde Mei Xiang en liten pandaunge som tragiskt nog avled på söndagen. - Foto: Ap / SCANPIX

Vila i frid nya lilla jättepandan

En vecka efter babylyckan kom sorgebeskedet.


WASHINGTON. Endast en vecka efter att den första jättepandan på sju år fötts på National Zoo kom beskedet att ungen avlidit. 

– Den var så vacker. En vacker liten kropp. Ett vackert ansikte där markeringarna precis börjat synas runt ögonen. Ungen hade inte kunnat vara vackrare, sa Suzan Murray, chefsveterinär på National Zoo i Washington på en presskonferens kort efter beskedet.

"Panda Cam"

Efter födseln den 16 september har hängivna pandafans kunnat följa den lilla krabatens första tid i livet via en "panda cam". En kamera som snabbt stängdes av på söndagen då personal upptäckte att något var fel.

I ett uttalande på hemsidan beskriver djurskötarna händelseförloppet:

"Klockan 9.17 hörde pandaskötare och frivilligarbetare hur mamman Mei Xiangmake skrek, varpå man omedelbart meddelade veterinärerna. De stängde av kameran och undersökte ungen. Man gjorde vad man kunde för att rädda livet på den lille, men tyvärr var det lönlöst. I nuläget vet vi inte vad den exakta dödsorsaken berodde på". 


Här skymtar den lilla ungen:


/
/
/
Zoo
Senaste nytt

Villa övertänd i Kristinehamn

Därför säljer Kronofogden 667 000 burkar energidryck på auktion

Kronofogden har sålt 667 000 burkar energidryck på en auktion. Burkarna är en del av totalt 1, 2 miljoner energidrycker som svenska staten ska sälja. Anledningen handlar om ett österrikiskt brottsmål.

50 kilo knark i garaget – tio års fängelse

I ett garage på Orust i Bohuslän hittade polisen nästan 50 kilo narkotika. Nu döms en man till tio års fängelse, rapporterar P4 Väst.

Kunderna rasar mot Bregott: "Så jävla uselt"

Bregott möter stark kritik från kunderna efter att de gjort smörpaketen mindre och samtidigt höjt priserna. Kunderna misstänker krympflation.

Polisen rapporterar om försvunnen person, Sundsvall

"Polisen söker iakttagelser av en försvunnen kvinna", skriver polisen på sin hemsida.

Palestinsk skatt har nått Västbanken via Norge

Med Norge som mellanhand har palestinska skattepengar kunnat betalas ut till Palestinska myndigheten (PA).