Den 16 september födde Mei Xiang en liten pandaunge som tragiskt nog avled på söndagen.
Den 16 september födde Mei Xiang en liten pandaunge som tragiskt nog avled på söndagen. - Foto: Ap / SCANPIX

Vila i frid nya lilla jättepandan

En vecka efter babylyckan kom sorgebeskedet.


WASHINGTON. Endast en vecka efter att den första jättepandan på sju år fötts på National Zoo kom beskedet att ungen avlidit. 

– Den var så vacker. En vacker liten kropp. Ett vackert ansikte där markeringarna precis börjat synas runt ögonen. Ungen hade inte kunnat vara vackrare, sa Suzan Murray, chefsveterinär på National Zoo i Washington på en presskonferens kort efter beskedet.

"Panda Cam"

Efter födseln den 16 september har hängivna pandafans kunnat följa den lilla krabatens första tid i livet via en "panda cam". En kamera som snabbt stängdes av på söndagen då personal upptäckte att något var fel.

I ett uttalande på hemsidan beskriver djurskötarna händelseförloppet:

"Klockan 9.17 hörde pandaskötare och frivilligarbetare hur mamman Mei Xiangmake skrek, varpå man omedelbart meddelade veterinärerna. De stängde av kameran och undersökte ungen. Man gjorde vad man kunde för att rädda livet på den lille, men tyvärr var det lönlöst. I nuläget vet vi inte vad den exakta dödsorsaken berodde på". 


Här skymtar den lilla ungen:


/
/
/
Zoo
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Två gripna för mordförsök i Bredäng

En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.