Nu börjar slutstriden inför presidentvalet i USA.
Nu börjar slutstriden inför presidentvalet i USA. - Foto: KAREN WARREN / AP / SCANPIX

Peppa inför nattens presidentdebatt: tre oförglömliga ögonblick

I natt börjar den första stora TV-debatten inför det amerikanska presidentvalet i november. Nyheter24 listar några minnesvärda ögonblick från tidigare.


USA. I natt klockan 0300 svensk tid smäller det. Då är det dags för den första stora TV-debatten mellan Barack Obama och Mitt Romney. 60 miljoner amerikaner förväntas följa kampen.

Opinionssiffrorna talar just nu för Obama men vad som helst kan hända.

Nyheter24 har tittat på några tidigare ögonblick från debatter och listar våra tre favoriter:

3. Ronald Reagan får en fråga om hans höga ålder inte är ett problem. President Reagan lyckades smidigt vända frågan till sin fördel.


2. George W. Bush ställer sig upp när han får en fråga från Al Gore och börjar prata. Gore verkar känna sig utanför och ställer sig också upp. Då väljer Bush att titta på honom, och nicka.


1. Hillary Clinton får frågan om hur det känns att folk tycker bättre om Barack Obama. Hon säger att hon blir sårad av frågan men att hon ändå inte tycker hon är så himla dålig. Obama tar tillfället i akt och lägger en skön kommentar.



USA
/
Val
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskt nej till mer socialt i EU

Stockholm: Polisen rapporterar om brand

"Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till en lägenhetsbrand i Traneberg.", skriver polisen på sin hemsida.

Satt fängslad i 20 år – får 55 miljoner av staten

Viggo Kristiansen – dömd och sedermera frikänd för ett uppmärksammat mord på två flickor år 2000 – får 55 miljoner kronor av den norska staten.

Norsk räktrålare drog upp död kropp

1 timme sedan
Besättningen ombord MS Kongsfjord trålade efter räkor i Barents hav när de i fredags kväll fick en obehaglig överraskning. I nätet låg en död kropp.

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

1 timme sedan
I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.