Måndag 27 Sep
Stockholm

Politiker kritiseras för att hugga folk i ryggen - i World of Warcraft

En amerikansk politiker kritiseras för sin WoW karaktär, Santiaga.
En amerikansk politiker kritiseras för sin WoW karaktär, Santiaga. Foto: Faksimil battle.net

Politiker på dagen, dataspelare by night. Något som inte går hem hos alla. Nu kritiseras Colleen Lachowicz för att hon hugger folk i ryggen - i World of Warcraft.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
World of Warcraft

World of Warcraft, ofta förkortat WoW, är ett datorspel i MMORPG-genren utvecklat av Blizzard Entertainment. Spelet tillkännagavs av Blizzard den 2 september 2001 och släpptes 23 november 2004. Sedan lanseringen av spelet har användarnas nedlagda tid sammanlagt uppgått i 5,93 miljoner år, enligt Wikipedia.

MAINE. Colleen Lachowicz är en demokrat som försöker få en plats i Maines senat. Något som republikanerna i hennes hemstad försöker förhindra - genom att kritisera Colleen för att hon spelar World of Warcraft.

Colleen har nämligen ett alter ego: en level 85 orc rogue som heter Santiaga och är känd för att förgifta och hugga folk i ryggen i spelet. 

Skapat en hemsida

Kritikerna har gått så långt att de till och med skapat en hemsida om Colleen/Santiaga. På hemsidan publiceras olika saker som Colleen har sagt inne i datorspelet eller om sin karaktär. Bland annat ett gammalt inlägg där det står:

"Så, jag är en level 68 orc rogue. Det betyder att jag hugger folk..en hel del. Vem skulle tro att en fredsälskande, socialarbetare och demokrat skulle tycka om det?"

Leva i verkliga världen

I ett annat inlägg har Colleen skrivit:

"Jag är så avundsjuk. Jag önskar att jag inte var på jobbet. Jag vill vara hemma och spela med mina vänner. Det är jag...Santiaga"

Colleens kritiker menar att hon inte ska vinna valet eftersom "Maine behöver en person som lever i den verkliga världen", rapporterar Daily Dot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela