Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kritiserad app fixar fram dina Facebookvänners bikinibilder

- 31/10/2012, 21:48 -
På några sekunder söker appen igenom dina vänner fotoalbum i jakt på lättklädda bilder.

På några sekunder söker appen igenom dina vänner fotoalbum i jakt på lättklädda bilder.

FAKSIMIL

Har du någon gång surfat runt i dina vänners Facebookalbum för att hitta lättklädda bilder? Nu gör appen Badabing jobbet åt dig.

I den hyllade teveserien Sopranos är strippklubben Badabing en ständig mötesplats där maffiamedlemmarna kan samlas, dricka en öl och titta på lättklädda damer.

Det inspirerade appskaparen Erick Barto till att skapa den nya superkritiserade appen med samma namn. Bartos app går igenom alla dina Facebookvänners fotoalbum i jakt på lättklädda bilder.

På några sekunder får du bilderna direkt till Badabing i ett stort bildspel – och kan sedan dela dem med dina vänner.

"Det här är ett känsligt ämne"

Appen använder en teknik som identifierar former som liknar en bikini. På det sättet fastnar alla lättklädda bilder från till exempel stranden i appens filter. Efter att tekniksajten TechCrunch skrivit om appen laddades den, enligt Barto, ner av så många människor att den kraschade.

Men Badabing har även fått massiv kritik från flera håll. Barto har kallats sexistisk och flera organisationer har fördömt Badabing.

– Det här är ett känsligt ämne, så klart. Men bara det som finns tillgängligt på Facebook är sökbart. ”Privacy”-verktygen på Facebook bör användas för det innehåll som du vill hålla privat, säger Erick Barto till Daily Mail.