En tioåring har fått svåra men efter att ha blivit skjuten med en elpistol.
En tioåring har fått svåra men efter att ha blivit skjuten med en elpistol. - Foto: Carlos Osorio / AP / SCANPIX

Tioåring vägrade tvätta polisbil - sköts med elpistol

Polismannen siktade sin elpistol mot en tioårig pojke och sa: "Låt mig visa vad som händer med de som inte lyssnar på polisen".


Elchockpistol

Elchockpistolen som inte primärt orsakar smärta ger musklerna samma typ av signaler som hjärnan själv använder för att kontrollera musklerna och sätter denna förmåga ur spel. Därmed har det ingen betydelse om en person ärdrogpåverkad eller ej. Upplevelsen av smärta är ofta stor, och stärks om man rör på sig.

Pilen som skjuts ut behöver inte vidröra kroppen, spänningen är så hög att strömmen kan slå igenom upp till 50 mm tyg, enligt Wikipedia.

NEW MEXICO. Det var dags för karriärsdag på en mellanstadieskola i Tulrosa och polismannen Chris Webb var inbjuden för att berätta om livet i uniform. När Webb höll sin presentation frågade han en grupp killar om de vill tvätta hans polisbil.

Men en tioårig pojke sa nej. Då siktade Webb sin elpistol mot honom och sa:

– Låt mig visa vad som händer med de som inte lyssnar på polisen.

Svimmade

Webb avfyrade sin pistol och pojken chockades med 50 000 volt. Den starka strömmen gjorde så att tioåringen förlorade medvetandet och enligt stämningsansökan ska han även ha fått ärr.

Rachel Higgins, som är pojkens advokat i fallet, har även sagt att han lider av posttraumatisk stress på grund händelsen.

Polismannen stängdes av i tre dagar på grund av incidenten. Han säger att han inte hade en aning om att pistolen var laddad, skriver Huffington Post.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!