Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomar stormade nynazisternas julbord

Norska vänsteraktivist-gruppen Blitz gick till attack mot nynazisternas julbord. OBS! Bilden är tagen från ett annat sammanhang.
1 av 1

Norska vänsteraktivist-gruppen Blitz gick till attack mot nynazisternas julbord. OBS! Bilden är tagen från ett annat sammanhang.

SCANPIX NORWAY

Nyheter | 24/11/2012 13:19

Över 40 personer inblandade i bråket. Nu fruktar poliserna en hämndaktion: "Det var som en scen från ett inbördeskrig".

OSLO. Cirka 30 nynazister, däribland flera av de mest ökända svenska och danska namnen från 90-talet, blev angripna av ett 15-tal ungdomar som stormade högerextremisternas julbordsätande på fredagskvällen. Tre personer fick föras till sjukhus - men ingen greps, rapporterar Aftenposten.

Polisen fruktar för att nynazisterna kommer hämnas.

– Det var som en scen från ett inbördeskrg. De som anfölls försvarade sig intensivt medan angriparna var snabbt inne för att sedan springa i riktning mot Blitzhuset på Pilestredet, sa ett vittne till Aftenposten.

Tillhörde Blitz

Enligt vittnesuppgifter ska angriparna ha tillhört vänsterextrema aktivistgruppen Blitz, som är känt för att använda sig av våldsamma metoder. 

Attacken utvecklades snabbt till ett fullskaligt storslagsmål med cirka 45 personer inblandade. När polisen anlände till platsen slogs vänsteraktivister och nazister med varandra både inne i restaurangen och ute på gatan. Ungdomarna uppges ha använt glasflaskor mot högerextremisterna.

För att förhindra en eventuell motattack har polisen höjt beredskapen i Oslo.