En ny studie visar att kvinnor som sysslar med porr har bättre självförtroende än andra kvinnor.
En ny studie visar att kvinnor som sysslar med porr har bättre självförtroende än andra kvinnor. - Foto: Karin Malmhav / SvD / SCANPIX

Porrstjärnor har bättre självförtroende än andra kvinnor

En ny studie utmanar stereotypen av att kvinnor som sysslar med porr mår sämre än andra kvinnor.


Studien

Sammanlagt tillfrågades 177 kvinnor som arbetade med porr och de matchades med kvinnor inom andra yrkesområden. De matchades genom ålder, etnicitet och civilstånd.

De som arbetade inom porr hade spelat in minst en porrfilm och hade sammanlagt arbetat 3,5 år i genomsnitt inom branschen.

Rapporten som har publicerats i det senaste numret av Journal of Sex Research visar på att porrstjärnor har högre självförtroende, känner sig mer nöjda med livet och har ett bättre förhållande till sin kropp än kvinnor som inte sysslar med porr.

Forskarna matchade sammanlagt 177 kvinnor som sysslar med porr med kvinnor inom andra yrken. I undersökningen frågades kvinnorna om sina attityder gentemot sex, sitt självförtroende, livskvalitet och droganvändning.

Förlorat oskulden tidigare

Resultatet visade att porrskådespelerskorna var mer benägna att identifiera sig som bisexuella och säga att de gillar sex. 

Resultatet visar också att de som arbetade med porr hade förlorat sina oskulder tidigare, vid 15 års ålder i genomsnitt, än de som inte sysslade med porr, vid 17 års ålder i genomsnitt.

Det fanns inget som visade att det var vanligare att porrskådespelerskorna skulle ha blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Däremot visade rapporten att kvinnorna inom porrbranschen använde droger mer, skriver Huffington Post.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!