Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick skor av hyllad polis – vandrar ändå runt barfota

- 04/12/2012, 10:47 -
Den hemlöse mannen gick barfota på New Yorks gator – då ryckte polisen in.
1 av 2

Den hemlöse mannen gick barfota på New Yorks gator – då ryckte polisen in.

AP/Scanpix

Bilden fick snabbt stor spridning på nätet.
2 av 2

Bilden fick snabbt stor spridning på nätet.

FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK

Polisen Larry DePrimo köpte skor till en hemlös man och hyllades över hela världen. Nu kommer rapporter om att den hemlöse mannen ändå går runt barfota på New Yorks iskalla gator. "Jag har gömt skorna", säger han.

NEW YORK. Bilden på polisen Larry DePrimo som överlämnar ett par skor till en hemlös man i New York har gjort stor succé på nätet. På Nyheter24:s Facebookkonto har bilden fått över 17 000 likes och 1 600 delningar.

Men nu kommer nya sko-rapporter rapporter från New York. Den hemlöse mannen tycks ha övergett sina fotskydd.

"Önskar att det fanns fler personer som honom"

Flera vittnen har sett honom vandra runt barfota i vinterkylan och när New York Times reporter hittade honom förklarade mannen att han inte vågar ha på sig skorna som kostade drygt 600 kronor.

– Jag har gömt skorna. De är värda mycket pengar och jag skulle kunna riskera livet om jag bar dem, säger han till tidningen, och fortsätter:

– Missförstå mig inte nu, jag uppskattar vad polismannen gjorde. Jag önskar att det fanns fler personer som honom i den här världen.

Har blivit en kändis

Mannen säger att han är från New Jersey och att han tjänstgjort i amerikanska armén. Efter att New York-polisen postat bilden på polisen Larry DePrimo och mannen har han blivit känd över hela världen.

– Jag vill tacka alla som uppmärksammat den här händelsen. Jag vill tacka dem från botten av mitt hjärta. Det betyder mycket för mig, säger han till New York Times.