Den hemlöse mannen gick barfota på New Yorks gator – då ryckte polisen in.
1 av 2
Den hemlöse mannen gick barfota på New Yorks gator – då ryckte polisen in. - Foto: AP/Scanpix
Bilden fick snabbt stor spridning på nätet.
2 av 2
Bilden fick snabbt stor spridning på nätet. - Foto: FAKSIMIL FRÅN FACEBOOK

Fick skor av hyllad polis – vandrar ändå runt barfota

Polisen Larry DePrimo köpte skor till en hemlös man och hyllades över hela världen. Nu kommer rapporter om att den hemlöse mannen ändå går runt barfota på New Yorks iskalla gator. "Jag har gömt skorna", säger han.


Polisen hyllas

25-årige Larry DePrimo har blivit New Yorks mest kände polis efter att en turist förevigat ögonblicket då han köpte skor till den hemlöse mannen. DePrimo själv är dock ödmjuk.

– Att vara polis handlar om att vara ute och hjälpa människor. I situationer som den här vet du bara vad du måste göra, säger han.

NEW YORK. Bilden på polisen Larry DePrimo som överlämnar ett par skor till en hemlös man i New York har gjort stor succé på nätet. På Nyheter24:s Facebookkonto har bilden fått över 17 000 likes och 1 600 delningar.

Men nu kommer nya sko-rapporter rapporter från New York. Den hemlöse mannen tycks ha övergett sina fotskydd.

"Önskar att det fanns fler personer som honom"

Flera vittnen har sett honom vandra runt barfota i vinterkylan och när New York Times reporter hittade honom förklarade mannen att han inte vågar ha på sig skorna som kostade drygt 600 kronor.

– Jag har gömt skorna. De är värda mycket pengar och jag skulle kunna riskera livet om jag bar dem, säger han till tidningen, och fortsätter:

– Missförstå mig inte nu, jag uppskattar vad polismannen gjorde. Jag önskar att det fanns fler personer som honom i den här världen.

Har blivit en kändis

Mannen säger att han är från New Jersey och att han tjänstgjort i amerikanska armén. Efter att New York-polisen postat bilden på polisen Larry DePrimo och mannen har han blivit känd över hela världen.

– Jag vill tacka alla som uppmärksammat den här händelsen. Jag vill tacka dem från botten av mitt hjärta. Det betyder mycket för mig, säger han till New York Times.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.