Fredag 1 Jul
Stockholm

Busringd sköterska tog livet av sig

Mel Greig och Michael Christian har blivit avstängda från sitt jobb efter att en kvinna som kopplat busringningen vidare tagit självmord.
1 av 2
Mel Greig och Michael Christian har blivit avstängda från sitt jobb efter att en kvinna som kopplat busringningen vidare tagit självmord. Foto:
Radioprofilerna låtsades vara drottning Elizabeth för att få tala med Kate Middletons, gift med prins William, sjuksköterska.
2 av 2
Radioprofilerna låtsades vara drottning Elizabeth för att få tala med Kate Middletons, gift med prins William, sjuksköterska. Foto: All over press

Radiopratarnas skämt gick snett. Nu har radiopratarna stängts av från programmet: "Kommer inte att återvända".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
"Djupt bedrövade"

Enligt BBC har prins William och Kate Middleton sagt att de är "djupt bedrövade" över det inträffade. 

Radiopratarna själva hävdar att de inte trodde att busringningen skulle lyckas.

– Vi trodde att de skulle lägga på så fort de hörde våra fruktansvärda dialekter, säger de till BBC.

De två australienska radiopratarna Mel Greig och Michael Christian busringde till sjukhuset som Kate Middleton, gift med Storbritanniens prins William, vårdades för sin graviditet

Genom att utge sig för att vara drottning Elizabeth lyckades radioprofilerna lura sköterskan Jacintha Saldanha, 46, att koppla vidare samtalet till Middletons sjuksköterska. När även denna gick på imitationen av drottningen fick hela världen höra detaljerade beskrivningar av Kates graviditet. 

Busringningen spreds som en löpeld och på fredagen hittades Jacintha Saldanha, mamma till två barn, död i sitt hem i vad som misstänks vara ett självmord

Nu förlorar radiopratarna jobbet, enligt BBC.

– De kommer inte att återvända till radioprogrammet tills något annat meddelas, i respekt för vad som endast kan beskrivas som en tragedi, skriver SCA.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.