Här simmar polismannen ut till kvinnan.
Här simmar polismannen ut till kvinnan.

Polis hyllas som hjälte - räddade kvinna från iskallt vatten

Polismannen, som nu kallas för "Baywatch Eddie", filmades när han hoppade in i det iskalla vattnet och räddade livet på en kvinna som kämpade för att hålla sig ovanför vattenytan. Nu hyllas han som en hjälte - men förlorade förlovningsringen på köpet.


En kvinna kämpade för att hålla sig ovanför det iskalla vattnet i Fort Point-kanalen i centrala Boston. Medan några filmade och andra bara tittade på tog den modige polismannen Edward Norton saken i egna händer, drog av skärpet och hoppade i. Nu hyllas "Batchwatch Eddie" som en hjälte och kollegorna hade efter bara några timmar satt upp en bild på Norton på David Hasselhoffs kropp. 

– Jag hann verkligen inte tänka, antingen kunde jag titta på när hon kämpade eller hoppa i. Jag kan så klart inte stå vid sidan om och se henne drunkna, säger Norton till Boston Globe. 

Det var i fredags förra veckan som kvinnan på något sätt hamnade i kanalen. Norton lyckades simma ut till kvinnan och hålla hennes huvud över vattenytan tills brandkåren kom till platsen. Då hoppade tre brandmän in i vattnet och de lyckades tillsammans bära kvinnan ur vattnet. 

– Han tvekade aldrig, tog bara av sig skärpet och hoppade in vattnet, säger Hal Munger som filmade hjälteinsatsen. 

"Om vi poliser och brandmän inte hjälper, då kommer ingen att göra"

Norton, kvinnan och de tre brandmännen fördes direkt efteråt till sjukhuset. Kvinnan blev kraftigt nedkyld, men klarade sig utan allvarligare skador. Tyvärr lyckades Norton förlora sin förlovningsring - men hans partner har nog förståelse för det. 

– Det är en fantastisk uppvisning av tapperhet. Nortons mod gjorde julen för en familj, sa polischefen Edward F. Davis till Boston Globe

– Det finns en familj där ute som kommer att ha en god jul tack vare Nortons hjälteinsats. 

Men för Norton var det bara en vanlig dag på jobbet. 

– Om vi poliser och brandmän inte hjälper, då kommer ingen att göra, säger Norton som är inne på sitt elfte år som polis.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/